Lukene skal også være brannsikre

 
Lukene skal også være brannsikreInternasjonal salgsansvarlig Marcus Astridsson i Svalson AB viser fram resepsjonsluken med brannklassifisert glass. (Foto: Tore Kubberød)
Svenske Svalson AB har i 30 år produsert elektriske resepsjonsluker. På Bygg Reis Deg var de på plass med det som er den eneste resepsjonsluken på markedet med brannklassifisert glass.

Tore Kubberød (tekst)

– Så vidt jeg vet er vi de eneste som har dette produktet. En elektrisk drevet resepsjonsluke med brannklassifisert glass. Luken har vært på markedet i to-tre år, forteller han.

Luken han snakker om er brannklassifisert og typegodkjent i klasse EI 30. Dem er laget i aluminium og 18 millimeter tykt Pyrostop brannklassifisert glass. Fireslide EI 30, som luken heter, lages med både horisontaltgående og vertikaltgående luke og kan bestilles i flere varianter og størrelser.

Fireslide EI 30 har er også tilkoblet alarm og stenger automatisk når alarmen går.

Svalson har ikke noen norsk avdeling men selger likevel godt i Norge.

– Vi leverer til byggefirmaer og glasmestere rundt i hele Norge. Det er proffmarkedet som er våre kunder. Det er ikke behov for noen norsk avdeling. Avstandene er korte, og kundene finner oss. I tillegg får vi gjort produktene våre kjent gjennom Bygg Reis Deg og andre arenaer, sier Marcus Astridsson, som kan fortelle at de opp gjennom årene har hatt en rekke kjente kunder.

–  Vi har levert resepsjonsluker til Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, Dior, kjøpesenteret Åhlens i Stockholm, Riksdagen og politistassjoner, sykehus og andre offentlige bygg over hele Europa.

Svalson AB leverte den første elektrisk drevne resepsjonsluken for 30 år siden. En luke som fortsatt er i bruk i Luleå, Nå produseres cirka 2000 luker i året, og det eksporteres foruten Norge til en rekke europeiske land, Australia, Japan og USA. Svalson AB sin fabrikk ligger like utenfor Piteå, 13 mil sør for Polarsirkelen. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår