LPO inn i Team Veidekke

 
LPO inn i Team VeidekkeFra venstre: Espen Stordal, daglig leder i Team Veidde DA og prosjektleder i Veidekke Entreprenør AS sammen med Lisbeth Halseth, arkitekt og partner i LPO.
Nylig ble det signert kontakt for opprettelse av det nye selskapet, Team Veidekke, som er etablert for å utvikle og bygge vel 3.000 boliger for Obos på Ulven.

I samarbeid med Veidekke og flere rådgiverselskaper har LPO arkitekter AS i dag signert kontrakten og opprettet et eget selskap, Team Veidekke DA, som skal stå for både planleggingen og utbyggingen av Ulven. LPO går inn med en eierandel på 2,5 prosent.

– Dette er en helt ny måte å arbeide på for LPO. Nå skal vi som prosjekterer og de som bygger være i ett og samme selskap. Dette gjør at vi kan jobbe enda tettere med våre samarbeidspartnere om å finne gode, kostnadseffektive løsninger, sier Lisbeth Halseth, arkitekt og partner i LPO.

Team Veidekke går inn som totalentreprenør for utbyggingen av Ulven for OBOS.


20 prosent kostnadsreduksjon

Målet til selskapet er å redusere byggekostnadene opp mot 20 prosent sammenlignet med gjennomsnittlig byggekostnad for tilsvarende prosjekt.

– For å få til dette må vi rasjonalisere i alle ledd, fra prosjektering til utførelse for å redusere antall timeverk og holde produktiviteten oppe, sier Halseth.

Et annet virkemiddel for å holde prisene nede i prosjektet, er det også lagt opp til bruk av modularisering og industrialiserte byggeprosesser.


Team Veidekke DA

Selskap opprettet med delt ansvar mellom Veidekke, LPO arkitekter, Dr techn. Olav Olsen, ORAS, Bravida Norge AS, Landskaperiet, Erichsen & Horgen og Stema Rådgivning. Hver deltaker er solidarisk ansvarlig for sin del. En styringsgruppe representerer selskapets beslutningsorgan for større saker, mens prosjektlederen er daglig leder. Overskuddet fordeles ut fra den enkelte deltakers eierandel.

 

Av: Hilde Lillejord. LPO

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår