Link skal tegne nye Vennesla kirke

 
Link skal tegne nye Vennesla kirke(Illustrasjon: LINK arkitektur og K2 Visual).
Med mottoet Samklang skal Link arkitektur tegne nye Vennesla kirke. Det nye kirkeanlegget skal supplere gamle Vennesla kirke og fungere som ny hovedkirke i sognet.

Link arkitektur skal tegne nye Vennesla kirke. Av totalt 29 søkere, gikk tre arkitektkontorer videre til selve konkurransen og Link vant.

Sakralt og brukervennlig

Forslaget fra LINK arkitektur har hatt fokus på å balansere ønsket om et sakralt og skulpturelt bygg med krav til funksjonalitet og brukervennlighet for menighet og ansatte i kirken. Det er lagt vekt på å skape et bygg som er sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig. Bygget er utformet med respekt for den gamle kirken på tomten, men står samtidig frem som et selvstendig og tydelig sakralt bygg som med klarhet viser at dette er nåtidens og fremtidens hovedkirke i byen skriver Link i en pressemelding.

Effektive og åpne romforløp er tilpasset flerbruk og fremstår inkluderende og lett tilgjengelig.

Kirken ligger vakkert til i en kirkelund som strekker seg fra Venneslafjorden i vest, skråner svakt oppover og kulminerer i den gamle presteboligen som ligger med ryggen til barneskolen og et lite høydedrag i øst. Den nye kirken skal stå frem som et tydelig fondmotiv i enden av aksen.

Den nye kirken vil stimulere til samvær og opplevelser i lokalsamfunnet. Mellom kirken og gravlunden etableres en åpen plass som samler gangstiene som kommer inn mot området fra sør, vest og nord. Plassen er en lysning i enden av vandringen gjennom den grønne kirkegården og nettopp her er kirkens nye omdreiningspunkt, forklarer prosjektleder Mathias Wijnen i LINK arkitektur.

Om vinnerprosjektet "Samklang" sier juryen:

"Etter juryens vurdering er det forslaget “Samklang” som har løst oppgaven best og som har samlet det største utviklingspotensialet i forhold til evalueringskriteriene. “Samklang” har en fin rytme og størrelse og har kommet langt i artikuleringen av rommene og arkitektonisk integreringen av konstruksjonen i arkitekturen. I kirkerommet er bruken av konstruksjonens tykkelse til å filtrere lys og utsyn både poetisk og overbevisende.

“Samklang” her en ryddig og god planløsning som legger til rette for sambruk og aktivitet på tvers av generasjoner. Plassen foran kirken virker samlende og inviterende med felles inngang og fordelingsrom for alle. Den nye kirken harmonerer godt med nåværende kirke og står frem som som et tydelig fondmotiv i enden av landskapsrommet.

Juryen var enstemmig i sin avgjørelse og har kåret “Samklang” til konkurransens vinner.

Behovet for ny kirke i Vennesla har vokst frem gjennom mange år. Nåværende Vennesla kirke er for liten til dagens behov, i tillegg ønsker en å samle alle aktiviteter fra menighetshuset og kontorene på samme sted.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår