LINK arkitektur tegner akuttsykehuset i Västerås

 
LINK arkitektur tegner akuttsykehuset i VästeråsBildet: LINK arkitektur, i samarbeid med Carlstedt Arkitekter, tegner nye Västerås Akutsjukhus (Hundven-Clements Photography)
LINK arkitektur, med Carlstedt Arkitekter som underkonsulent, er valgt ut til et arkitektoppdrag for det nye 85.000 kvm store akuttsykehuset i Västerås i Sverige.

- Oppdraget innebærer å skape et sykehus der pasienter, ansatte og besøkende settes i sentrum. LINK arkitektur og Carlstedt Arkitekter var de som best levde opp til de kriterier vi la til grunn i anbudsprosessen, sier Victoria Hörnedal, programchef ved Nytt Akutsjukhus Västerås, Region Västmanland, i en pressemelding.

Arkitektteamet vil skape et helt nytt helsebygg for å sikre bærekraftige bygninger tilpasset fremtidens spesialisthelsetjeneste. Utformingen er basert på aktive valg innen spesialisthelsetjenesten der pasienten spiller en sentrale rolle. Det nye sykehusbygget vil blant annet omfatte akuttmottak, røntgen, kirurgi, steril teknologi, IVA, fødsel, barsel, intervensjon og omsorgsavdeling. I tillegg er det planlagt et forsyningsbygg, som er en forutsetning for å kunne bygge og drive helsetjeneste på sykehusområdet.

- Vi har god kunnskap om hvordan helsetjenesten vil se ut ti år frem i tid, men ikke så mye lenger enn det. Derfor må vi tegne med fleksibilitet, generalitet og elastisitet som stikkord, slik at vi får et helsebygg som står seg betydelig mye lenger. Dette sykehuset skal være for oss, våre barn, barnebarn og barnebarns barn, sier Anna Espling Rolf, ansvarlig for sykehusarkitektur i LINK arkitektur Sverige, og oppdragsansvarlig for det nye akuttsykehuset.

- Vi er meget glade for at vi med vår tverr-skandinaviske sykehussatsing har vunnet dette spennende oppdraget, sammen med Carlstedt Arkitekter. Sykehus har i flere år vært et av våre kjernekompetanser som bygger på flere tiårs opparbeidet ekspertise innen helsefremmende arkitektur, forklarer Gabrielle Bergh, leder for Team Sykehus i Norge og Mette Dan-Weibel, leder for sykehussatsingen i Skandinavia hos LINK arkitektur.

Carlstedt Arkitekter har lang erfaring med store, komplekse oppdrag innen helsesektoren i hele Sverige. Sykehusarkitektur er selskapets spisskompetanse og pågående nye byggeprosjekter er akuttsykehus i Danderyd, Nyköping og Eskilstuna.

Prosjektet igangsettes i høst og byggetiden er beregnet til å strekke seg omlag åtte år frem i tid.

LINK arkitektur er et Skandinavisk arkitektkontorer med 500 medarbeidere som samarbeider på tvers av landegrensene og utveksler erfaringer som kommer til nytte i de større prosjektene i nabolandene. Viktige, større sykehusprosjekter i LINKs portefølje for øvrig spenner om Nytt Sykehus Drammen, Tønsberg Sykehus, Rigshospitalet, Ålborg Universitetssykehus, Helsingborg Lasarett samt Södersjukhuset i Stockholm.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår