Ligger an til stinn brakke

 
Ligger an til stinn brakkeMesseforumet har vært sterkt medvirkende til at årets Kommunalteknikk-messe tegner til å bli "best, ever". Fra venstre: Salgsansvarlig Kjell Jacobsen, direktør i Norsk Vann, Einar Melheim, markedsansvarlig Aslaug Koksvik, direktør i MGF, Anita Helene Hall og VVP-leder Bjarne Haugland. Prosjektleder Torbjørn Vinje var ikke tilstede da bildet ble tatt. (Foto: Bjørn Laberg)
Evalueringen etter en litt skuffende Miljø & Teknikk/Kommunalteknikk- messe på Lillestrøm i 2010, trigget nytenkning hos arrangørene. Et messeforum og flytting til ny arena ser ut til å gi ønsket effekt. Nå ligger det an til salgsrekord og stinn brakke på Telenor Arena 13.-15.mai.

Evalueringen etter en litt skuffende Miljø & Teknikk/Kommunalteknikk- messe på Lillestrøm i 2010, trigget nytenkning hos arrangørene. Et messeforum og flytting til ny arena ser ut til å gi ønsket effekt. Nå ligger det an til salgsrekord og stinn brakke på Telenor Arena 13.-15.mai.

Flytting av messen til Telenor Arena var ett grep. Et annet, og kanskje viktigere grep, var opprettelsen av et eget messeforum, representert ved Bjarne Haugland, VA og VVS-produsentene (VVP), Anita Helene Hall, Maskingrossistenes Forening (MGF), Einar Melheim, Norsk Vann, samt prosjektleder Torbjørn Vinje og representanter for eierne av messen, KS og Norsk Kommunalteknisk Forening. (NKF)

Sammen har de nå lagt grunnlaget for en Kommunalteknikk- messe som virkelig kan bli en hit i mai.

Spennende seminarer
– Etter 2010-messen gjorde vi en grundig evaluering. Foruten nevnte grep, flytting til Fornebu og etablering av messeforum, besluttet vi å øke fokuset på VA, utemiljø og grøntanlegg, samt FDV for bygg og eiendom. Den faglige delen av messeprogrammet er dessuten betydelig styrket, og vi er stolte av å presentere et svært spennende og innholdsrikt seminartilbud under samtlige tre dager. Her håper vi å tiltrekke også andre målgrupper, som politikere, rådmenn, tekniske sjefer, arkitekter, driftsledere og lignende, sier markedsansvarlig, Aslaug Koksvik til VVS aktuelt.

– Vi traff ikke godt nok sist gang vi arrangerte i 2010. Det skyldes flere faktorer. Det at utstillere og besøkende måtte forholde seg til tre parallelle messer, VVS-dagene, FDV-dagene og Kommunalteknikk-messen, var ingen heldig løsning. Vi merket absolutt en”tretthet” blant utstillerne, sier salgsansvarlig, Kjell Jacobsen.
VVP- leder, Bjarne Haugland er enig.

Ingen synergier
– Synergieffekten uteble rett og slett. Tilbakemeldinger fra våre medlemmer var at det ble problematisk å vite hvor ”skytset” skulle settes inn, siden dette jo er tre viktige messer hver for seg, sier han.
- Nå virker det som det nye messekonseptet appellerer sterkere, og det er for eksempel svært gledelig at de største grossistene denne gangen er med. Det skulle ikke forundre meg om arrangøren får rett i at dette blir den beste messa, ”ever”. De som savnet utstillere i 2010, vil absolutt ikke gjøre det i år, smiler Haugland.

Store forventninger
– Hallen er på det nærmeste full, og i tillegg er også deler av utearealet tatt i bruk. Totalt har vi solgt over 5500 m2, fordelt på 161 utstillere. VA-området dominerer, men det er også bra representasjon på andre områder som kommunalteknikerne er opptatt av. Helt siden vi tok beslutningen om å velge Telenor Arena i august 2011, har vi merket store forventninger blant utstillerne, sier prosjektleder Torbjørn Vinje i NKF.

Under messedagene vil det også bli utdelt en rekke priser, som for eksempel:

”Norges beste kommune i vedlikehold av skolebygg”

Nominerte:

Trondheim kommune

Brønnøy kommune

Lillesand kommune

Bamble kommune

Nedre Eiker kommune


”Norges beste uterom”

Nominerte:

Bjøruparken, Alstadhaug,

Lekeplass Kirkeparken, Fredrikstad

Bjørndalen, Fredrikstadmarka

1000 års stedet, Råde

Ajaxparken, Stavanger

Lervigstunet, Stavanger

Ladeparken, Trondheim


Det vil dessuten foregå kåring av ”Norges beste drikkevann”, både i klassen overflatevann og grunnvann.

(Sist gikk Mandal vannverk og Åndalsnes og Isfjorden vannverk av med seieren.)

– Det blir masse aktiviteter hver dag, og jeg er overbevist om at messen i 2013 blir den beste noensinne for oss som arrangør, for utstillere og ikke minst for besøkende. Målet er 5000 besøkende i løpet av de tre messedagene, sier prosjektleder Torbjørn Vinje til slutt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår