Leif T. Aanensen ny NEK-sjef

 
Leif T. Aanensen ny NEK-sjef
Styret i Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har besluttet å ansette Leif T. Aanensen som ny administrerende direktør i virksomheten. Aanensen har lang ledererfaring innenfor de elektrotekniske miljøene i Norge og er i dag fagsjef i NEK.

Aanensen er utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim og har senere gjennomført MBA i økonomi og ledelse ved Norges Handelshøyskolen. Han har tidligere hatt stillinger som teknisk rådgiver innen konsulentvirksomhet, avdelingsdirektør i Produkt- og Elektrisitetstilsynet (DSB), avdelingsdirektør i Datatilsynet og de siste årene fagsjef og stedfortreder for administrerende direktør hos NEK.

- Styret ble svært glad når Leif T. Aanensen takket ja til stillingen som administrerende direktør forteller Tore Tomter, styreformann i NEK. Leif er en svært dyktig fagmann, samtidig har han de riktige strategiske visjonene. I tiden som kommer vil elektrisitet prege samfunnet stadig mer og NEKs rolle i dette landskapet vil være betydelig. Vi er trygge på at organisasjonen vil fortsette å levere gode resultater under Aanensens ledelse.

En stadig større del av det norske samfunnet digitaliseres, prosesser automatiseres og kommunikasjon mellom enheter skaper nye arbeidsmetoder. For at dette skal være effektivt og samfunnsnyttig er man avhengig av plattformer og verktøy som går på tvers av industrier og sektorer.

- NEK har et nedslagsfelt som gjør oss nærværende på nær sagt alle samfunnsområder. Vi forvalter verktøy som har stor betydning for elektroteknisk industri og virksomheter, men også for de samfunnskritiske systemene disse skaper. Jeg ser frem til et spennende og tett samarbeid med næringsliv og relevante myndigheter, forteller Aanensen.

Aanensen tiltrer stillingen med virkning fra 1. juli 2018, på samme tidspunkt som sittende direktør Birger Hestnes går av med pensjon.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår