Lederskifte i Selvaag Bolig

 
Lederskifte i Selvaag BoligBildet: Rolf Thorsen fratrer som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA (Foto: Nyttingnes)
Rolf Thorsen fratrer som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA. Han erstattes av Sverre Molvik som CEO og Øystein Klungland som COO.

Etter en evalueringsprosess har styret konkludert med at Rolf Thorsen fratrer sin stilling i dag. Thorsen har ledet selskapet siden mai 2019.

– Thorsens tid i selskapet ble kortere enn vi alle hadde planlagt. Jeg vil likevel takke ham for god innsats i den tiden vi har arbeidet sammen, sier styreleder Olav H. Selvaag i en pressemelding.  

Sverre Molvik overtar umiddelbart som CEO. Han har vært i selskapet i 10 år, først som porteføljedirektør og de siste seks årene som CFO. Han har tidligere vært administrerende direktør i Skanska Bolig AS og regiondirektør i Peab Bolig AS. Molvik er utdannet sivilingeniør og har i tillegg en MBA.

– Molvik kjenner både selskapet og markedet svært godt. I sin tid hos oss har han hatt topplederroller både innenfor kjernevirksomhet og strategisk finansiell virksomhet. Vi er overbevist om at han vil lede selskapets videre utvikling på en god måte, sier Olav H. Selvaag. 

Øystein Klungland, som i dag er Konserndirektør for Stor-Oslo, blir viseadministrerende direktør (COO). Han har arbeidet i Selvaag siden 2005 og Selvaag Bolig 2010. Han har bred erfaring innen utvikling og gjennomføring av boligprosjekter, både fra entreprenør- og byggherresiden. Klungland er utdannet sivilingeniør. 

– Målet er at rollen som viseadministrerende direktør skal sikre fortsatt høy verdiskaping i utviklingen og gjennomføringen av prosjektene. Rollen skal dessuten tilføre selskapet en ekstra drivkraft innen konseptutvikling for å møte fremtidens boligbehov. Samfunnet er i endring, men Selvaag Bolig skal fortsette å bygge boliger til alle målgrupper på en kostnadseffektiv måte, sier Selvaag.  

Rolf Thorsen har en etterlønnsavtale på 12 måneder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår