Lavkarbonbetong gir mindre klimaavtrykk

 
Lavkarbonbetong gir mindre klimaavtrykkIllustrasjonsbilde: Getty Images
Allerede i 2014 leverte Mapei akseleratorer til lavkarbonbetong benyttet ved utbyggingen av Oslo havn. I dag er denne typen betong i ferd med å bli en bransjestandard.

Ved FoU-avdelingen på Sagstua jobbes det med flere systemer for økt bærekraft.

– Sement med høyt innhold av alternative bindemidler som flyveaske og slagg har et betydelig mindre klimaavtrykk enn vanlig sement, men det herder tregere. Med akseleratorer fra Mapei er denne typen klimavennlig sement enklere å ta i bruk, forteller Sven-Henrik Norman, forretningsutvikler miljøteknologi hos Mapei, i en pressemelding.

Selskapet jobber hele tiden med å utvikle nye produkter som kan bidra til økt bærekraft i bransjen. Lavkarbonbetong har 50 til 70 prosent lavere utslipp av CO2 per kubikkmeter produsert betong enn konvensjonell betong.

– I kombinasjonen med CO2-fangst er lavkarbonbetong det viktigste virkemiddelet for å redusere betongens påvirkning på klimaet. Allerede i 2014 ble det levert 13 000 m3 lavkarbonbetong til utbyggingen av Oslo havn. Prosjektet var mulig å gjennomføre på grunn av et nært samarbeid mellom Mapei og betongprodusenten, der de tok i bruk Mapei sin egen akselerator.

Bransjen er enig i at klimagassutslippene må ned. Bare utbyggingen av Oslo havn utgjorde en reduksjon i klimagassutslipp på cirka 3000 tonn CO2. Siden 2014 har Mapei drevet betydelig forskning og utvikling på dette området og i dag er det enkelt for ingeniører og byggherrer å prosjektere og bestille denne typen betong.

– Vi har ukentlig forespørsler om hvordan lavkarbonbetong kan benyttes i alt fra moderne klimavennlige hus til bruer og kaier. Vi finner riktig sammensetning på betongen etter behovet. Gjennom mange års FoU-arbeid har vi opparbeidet stor kompetanse og vi bidrar også i bransjeorganisasjoner og på andre arenaer for å drive utviklingen mot mer bærekraftige løsninger, understreker Norman. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår