Lanserer vindu med integrerte solskjerming

 
Lanserer vindu med integrerte solskjerming
Sammen med Hunter Douglas har SAPA utviklet en innovativ og unik vindusløsning der screen solskjermingen er montert skjult i karmens øvre del med nyutviklede aluminiumprofiler. Den integrerte løsningen skaper et elegant uttrykk som ikke forstyrrer for maksimalt utsyn.

Den integrerte solskjermingen har flere fordeler, både for produsenten, arkitekten og kjøperen. Løsningen gir lavere totalkostnader i forhold til å bestille produktene separat, både når det gjelder produktkostnader og produksjons- og montasjekostnader. I tillegg er det behov for mindre koordinering mellom de ulike partene i gjennomføringen.

- Produktet er utviklet gjennom to år, og markedet signaliserer stor interesse blant eiendomsutviklere og arkitekter, sier Ulf Alfredsson, teknisk markedssjef i Hydro Building Systems, Region North, i en pressemelding.

Ved å integrere solskjermingen i profilene blir det ingen forstyrrelser i fasaden, slik systemer med utvendig fasademontert solskjerming gjør. Solskjermingen er helt skjult når duken er rullet opp i kassetten. Den kjøres ned via skinner og er dermed også vindstabil.

Bærekraftige bygninger med fleksible løsninger for solskjerming
SAPA ønsker å gjøre det enkelt og fleksibelt for kunden å velge vindusløsninger som bidrar til å skape en bærekraftig og sunn bygning for brukerne. Solskjermingen kan enkelt vedlikeholdes og eventuelt erstattes. Dersom screenduken setter seg fast kan profilen enkelt åpnes og duken kan justeres.

- En annen fordel er hvis du i utgangspunktet vil installere vinduer og se om solskjerming er nødvendig, kan screenduken enkelt ettermonteres i de nye vindusprofilene, sier Ulf Alfredsson.

Et energieffektivt vindu med lavkarbonaluminium
Bygninger bruker energi til både oppvarming og kjøling. Solen varmer opp inneklimaet og det kreves energi for å kjøle ned rommene om sommeren. Ved bruk av innvendig solskjerming kan solstrålene stoppes, men varmen trenger gjennom glasset og inn i rommet. Ved utvendig solskjerming stoppes solstrålene før de når glasset, og kjølebehovet reduseres.

- Gode og dynamiske løsninger for solskjerming skaper et godt inneklima og reduserer behovet for kjøling. Dessuten unngås blending, mens brukeren fremdeles har utsikt, avslutter Alfredsson.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår