Lanserer samhandlingsplattform med integrert BIM-støtte

 
Lanserer samhandlingsplattform med integrert BIM-støtte
Som del av sin strategi for å bidra til en smartere og mer bærekraftig BAE-bransje, lanserer Dalux nå samhandlingsplattformen Dalux Box Pro.

Dalux Box Pro skal sikre enklere og mer effektive kommunikasjonsprosesser for byggherrer, totalentreprenører og rådgivere i prosjekteringsfasen.

Dalux Box Pro er en felles digital plattform hvor rådgivere, byggherrer og entreprenører i felleskap kan ta beslutninger og avklare endringer gjennom prosjekteringsfasen på både tegninger og BIM-modeller. Plattformen samler dermed all kommunikasjon mellom de partene i et byggeprosjekt på et sted i skyen.

- Både store og små entreprenører, rådgivere og byggherre bruker allerede vår BIM og kvalitetssikringsverktøy Dalux Field, som brukes på daglig basis i hele Norge. I byggebransjen tas mange beslutninger lang tid før byggeperioden går i gang. Vi ser derfor et økende behov for å samle kommunikasjonen som skjer før byggeprosjekter går i produksjon, sier Ole Petter Jetmundsen, digitaliseringsrådgiver for Dalux i Norge, i en pressemelding.

Dalux Box Pro er utviklet i tett samarbeid med en sentrale aktører i den norske byggebransjen, og løsningen støtter derfor filområder i henhold til prosjekthotellstandarden ISO19650, åpenBIM, rettighetsstyrt mappestruktur og punktskyer. Blant annet kan man med kommentarfunksjon i Dalux Box Pro koble kommentarer, spørsmål og notater direkte på tegninger og IFC-modeller. Dermed samles kommunikasjonen mellom partene i byggeprosjekter og tidsforbruket i forbindelse med misforståelser kan reduseres.

- Samhandling i Dalux skjer både ved bruk av modeller og gjennom kommunikasjon mellom prosjekterende. Ikke bare samler det kommunikasjonen, men det gir også mulighet for å se gjennom endringer helt fra første strek i prosjektet, sier Jetmundsen avslutningsvis.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår