Lanserer neste generasjon FOAMGLAS

 
Lanserer neste generasjon FOAMGLAS
FOAMGLAS® i Tessenderlo (Belgia) presenterer et gjennombrudd innen skumglass. Som følge av utviklingen av en innovativ teknologi og flere års forskning, den nye FOAMGLAS® T3+ framviser en lambda-verdi på 0,036 W/mK, en forbedring fra forgjengeren med hele 12 prosent.

– Takket være denne innovasjonen kan vi tilby våre kunder skumglass med unike egenskaper, med en enestående termisk og økonomisk verdiøkning uten tilleggskostnader, sier Peter Hellkvist, Nordisk salgsdirektør. For FOAMGLAS® er dette den mest radikale produktinnovasjonen på 30 år.

FOAMGLAS® skumglass er godt kjent i bygningsindustrien som et stivt skum som kombinerer noen ekstraordinære bestanddeler slik som bemerkelsesverdig trykkstryke, langvarige termiske isoleringsegenskaper og brannsikkerhet. Skumglass forhindrer også kuldebroer fordi trykkstyrken tillater at det blir benyttet som byggemateriale. FOAMGLAS® benyttes derfor gjennom hele bygget, fra tak til underjordiske vegger og flere forskjellige bruksområder (fra parkeringsdekke og svømmebasseng til virksomhetskritiske og sikkerhetskrevende miljøer som sykehus og kjemisk industri.)

Nyutviklede FOAMGLAS® T3+ åpner dørene til nye muligheter. Etter over fire år med forskning og utvikling, har FOAMGLAS® i Tessenderlo Belgia, som er en del av Pittsburgh Corning Group, utviklet og tatt i bruk en innovativ teknologi i det nye produktet. Dette har resultert i at de isolerende egenskapene til FOAMGLAS® T3+ har blitt forbedret med over 12 prosent (fra λ=0,041 til 0,036 W/mK). Dette sidestiller produktet med andre mineralbaserte isolasjonsmaterialer.

– Dette innovative produktet gir en ny nøkkelegenskap til de unike FOAMGLAS® egenskapene. Takket være de betydelig økte isolasjonsegenskapene, kan materialet nå benyttes i mindre tykkelser eller færre lag. Dette betyr en vesentlig tids- og kostnadsbesparelse. Derfor anser vi FOAMGLAS® T3+ til å være vår viktigste innovasjon på 30 år, fordi den også gir svar på mange utfordringer innen byggesektoren. En enda bedre energieffektivitet, i tillegg til bedre styring av byggets totalkostnader, som ikke bare omfatter selve konstruksjonen, men også vedlikeholds- og driftskostnadene gjennom byggets livssyklus. I tillegg, ved siden av vår tradisjonelle kompetanse innen flate tak, vil vi nå være i stand til å vokse videre innen andre deler av bygget, som fasader og innendørs bruksområder, sier Peter Hellkvist.

– Å produsere godt skumglass er en kompleks og spesiell fremgangsmåte som det ligger mange års forskning og testing bak. Den største utfordringen ligger i ikke å endre de mest typiske egenskapene som brannsikkerhet og trykkstyrke. Kort sagt lykkes vi med å benytte mindre glass som også gir bedre isolasjonsegenskaper. Vanligvis resulterer dette i tap av trykkstyrke, men den nye teknologien unngår dette ved hjelp av en finere cellestruktur. Banebrytende for vår industri! Den innledende forskningen tok omkring tre år og ytterligere halvannet år med tester og en investering på 1,2 millioner euro i ny teknologi, sier forskningsdirektør Stijn Verlaak.

– Takket være kunnskapene og kreativiteten til våre ansatte var vi i stand til radikalt å omforme vår produksjonsprosess uten at det gikk ut over de velkjente produktfordelene våre. T3+ vil bli solgt til våre kunder uten prisøkning, noe som betyr en betydelig besparelse. Vi er stolte over å ha trukket opp linjene for nye bruksområder for skumglass, avslutter Peter Hellkvist.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle