Lanserer ergonomisk plate

 
Lanserer ergonomisk plateTIDSBESPARENDE: Salgs- og markedssjef Lars Kvæstad i Byggform mener det er mye tid å spare ved å bruke ErgoBoard i stedet for rupanel. (Foto: Katrine Lunke)
Plateprodusenten Byggform ønsker å utfordre bruken av rupanel, og satser nå på økt salg av en mer ergonomisk plate i kryssfiner. – Sammenlignet med rupanel er det svært tidsbesparende å bruke ErgoBoard, sier produsenten.

– Som det ligger i navnet er ErgoBoard en plate som tar ergonomiske hensyn. Størrelsen på 2400 x 300 gjør den lettere å håndtere og det er mulig for en person å bære og jobbe med platen alene, sier salgs- og markedssjef Lars Kvæstad i Byggform i en pressemelding.
Målet er at platen skal være enklere og mer effektiv å bruke i oppussingsarbeid.

Halvparten av rupanel-tidsbruken
Kvæstad presenterte ErgoBoard til Maxbos proffkunder på Arena 2019. Han la da vekt på at ErgoBoard er et tidsbesparende produkt, og mener det er den beste platen for rask rehabilitering og oppussing av små rom.
– Sammenlignet med rupanel er det tidsbesparende å bruke ErgoBoard. Dette har vi testet, der vi gjorde en rehabiliteringsjobb på 30 kvadratmeter veggareal. I testen vår tok jobben halvparten av tiden når ErgoBoard ble brukt i stedet for rupanel, forklarer salgs- og markedssjefen.
– Dette skyldes at ErgoBoard er en enkel, lett og praktisk plate, og egenvekten er lav, sier Kvæstad.

Fås i åtte farger
ErgoBoard har teknisk godkjenning fra Sintef og produseres av UPM i Finland. Platen er i konstruksjonskryssfiner og er beiset i åtte ulike farger, slik at ErgoBoard også kan brukes som dekorativ veggkledning i for eksempel stuen. Platen har høy uttrekksverdi på festene og kan monteres løpende på stender, uavhengig av stenderbredde inntil CC 60. Siden høsten 2018 har ErgoBoard vært tilgjengelig hos Maxbo.
– Vi ser at håndverkerne som har prøvd denne platen er veldig fornøyd, og at de etterspør den i økende grad, sier Terje Smaadahl kategorisjef for byggevarer i Maxbo.

La tak i rekordfart
En av dem som har god erfaring med ErgoBoard er daglig leder Ola Engebretsen i Hakadal Bygg AS. Nylig la de rundt 65 kvadratmeter nytt tak på en hytte i Nordmarka.
– Det var en hytte som det var relativt vanskelig å få fraktet inn varer til, så det passet veldig bra å ha plater som ikke var så lange og store som vanlige plater, sier Engebretsen.
– I tillegg gikk det veldig raskt å sette dem opp. Vi var fire mann som til sammen brukte 2,5 time på hele taket, som jeg synes er veldig bra. Platene var lette å legge og har også en bedre bæreevne enn tilsvarende, konkurrerende produkter, sier Engebretsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår