Landet rundt med bassenger

 
Landet rundt med bassenger
Med hele Norge som arbeidsplass reiser de seks ansatte ved Bassengspesialisten AS Norge rundt og sørger for at hus- og hytteeiere får sitt eget badevann. Stadig flere skaffer seg badebasseng, og i løpet av året kan bedriften ha satt nye salgsrekorder.

Med hele Norge som arbeidsplass reiser de seks ansatte ved Bassengspesialisten AS Norge rundt og sørger for at hus- og hytteeiere får sitt eget badevann. Stadig flere skaffer seg badebasseng, og i løpet av året kan bedriften ha satt nye salgsrekorder.

Av Tore Kubberød (tekst og foto)

– Salget har økt jevnt og trutt de siste årene. Stadig flere er villige til å legge flere hundre tusen kroner i å ha svømmebasseng i hagen. De mest solgte løsningene våre koster fra 450.000 og oppover. Det er ingen tvil om at folk har bedre råd enn før, sier prosjektkoordinator Anders Torp.

Fra nord til sør
Bassengspesialisten AS har alle typer svømmebassenger og det som trengs av utstyr til egen badeglede.

– Besteselgeren er bassenger i størrelsen fire ganger åtte meter som er helstøpte og senket ned i bakken. Tidligere valgte mange bassenger som sto opp på bakken. Dette er rimeligere og i tillegg slipper man søke kommunen om byggetillatelse. Nå ønsker de aller fleste løsninger hvor bassenget er gravd ned og området rundt opparbeidet med fliser eller plattinger. Søknadene til kommunen går dessuten også ganske raskt og greit.

Hele sommeren har vært travel for de ansatte hos Bassengspesialisten AS. Oppdragene har stått i kø og det har blitt mange døgn på farten land og strand rundt.

– De fleste er på Østlandet, men vi har hatt kunder fra Vesterålen i nord til Kristiansand i sør. Siden vi gjør jobben selv på stedet så blir det mange reisedøgn, forteller Anders Torp.

Sameier
De fleste kundene er villaeiere med stor tomt.

– Men vi har også de som investerer i svømmebasseng på hytta. Det har også vært en del boligeiere som har gått sammen. Enten har det vært naboer som har spleiset eller sameier med noen få titalls boliger. Dermed får man jo en stor bruk av bassenget.

Selv om Bassengspesialisten AS leverer anlegget ganske raskt så bør man planlegge dersom det er ønskelig med svømmebasseng til sommerferien.

– Det tar cirka fem uker fra kontrakten er signert til bassenget står ferdig. Dersom alt er klart når vi kommer så bruker vi rundt fire-fem dager på stedet for montering. Da må kundene sørge for steinlegging og opparbeidelse selv.

Fra A til Å
Anders Torp forteller at de kan gjøre absolutt alt for de kundene som ønsker det. Det vil si fra å søke kommunen om tillatelse til å utføre vedlikehold i form av klargjøring for sommeren og rensing av bassenget.

– Vi kan gjøre alt fra A til Å. Det vil si søke til kommunen, sørge for gravingen, montere anlegget, opparbeide området og foreta regelmessig vedlikehold og rensing. Men det koster jo en del penger og de aller fleste velger å legge ned en del egeninnsats. Som regel står plassen ferdig utgravd når vi kommer til stedet. Vedlikeholdet og rens har vi også ganske så få avtaler på. Vi har riktignok enkelte, som en utenlandsk hytteeier som skal ha bassenget klart til bruk de tre ukene vedkommende tilbringer i Norge hvert år.

Tilpasset norsk klima
Bassengspesialisten AS har over 20 års erfaring, og er nå blant de største i Norge som utelukkende satser påsvømmebassenger. Glassfiberbassengene de leverer er opptil ti meter lange, men med fire ganger åtte meter som bestselgeren.

– Bassengene støpes hos AVI SkyMirror i Romania, og vi har den norske eneretten på disse bassengene. Bassengene er laget for norske forhold med en kjerne av honeycomb i hele konstruksjonen. Dette gjør at de bedre tåler tele og den slitasjen vårt nordiske klima gir. Elektronikken kommer fra produsenter i land som Frankrike og Spania.

Byggesett
Anders Torp forteller at de også har løsninger for de som ønsker å bygge basseng selv.

– Vi har to løsninger for selvbyggere som ønsker basseng nedgravd. Det ene er Blokit, som er isolerte isopor/thermoblokker. Det andre er PPP Pools, som er modulplater basert for nedgraving både utendørs og innendørs.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle