Kystens riksvei får «nytt» museum

 
Kystens riksvei får «nytt» museumBILDE: Slik vil det nye Hurtigrutemuseet i Stokmarknes bli seende ut. Til høsten starter byggingen. (Foto: Link Arkitektur AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Dersom alt går etter planen vil byggingen av «nytt» hurtigrutemuseum starte i august. Et spektakulært signalbygg som skal sørge for at hurtigruteskipet M/S Finnmarken blir bygd inn. Kostnadene er beregnet til cirka 120 millioner kroner.

Av Tore Kubberød

Med byggestart i august så vil det ny Hurtigrutemuseet i Stokmarknes i Hadsel kommune stå klart til bruk i 2019. Hadsel kommune, Museum Nord og Stiftelsen Hurtigrutemuseet har gjennom en lengre periode arbeidet for å etablere Hurtigrutemuseet i nytt bygg og i et nytt og enda bedre format enn det eksisterende museet.

Det er Link Arkitektur AS som har tegnet det nye museumsbygget som blir spektakulært og i tråd med museets behov for god drift samt å skape gode opplevelser og dele kunnskap med alle besøkende. Det landsatte Hurtigruteskipet ms Finnmarken bygges rett og slett inn i bygget/museet og skipet blir en sentral del i fortellingen om Hurtigrutens over 120-årige historie. Det skal etableres innholdsrike utstillinger og også deler av DS Finmarken fra 1912 vil inngå i museet.

Det eksisterende museet er populært og velrennomert. Målet er å få enda større fokus på god kunnskapsformidling og store opplevelser for gjestene. Partene mener at det ligger et betydelig ubrukt potensiale i både besøkstall og formidlingsmuligheter i et nytt bygg. Hurtigrutens tilblivelse og virke gjennom mer enn 120 år har vært og er en svært sentral del av norsk historie. «Kystens riksvei», «en livsnerve langs kysten», «riksvei nr 1» er alle begreper som tydeliggjør betydningen av Hurtigruten.

Etableringen av «nytt» Hurtigrutemuseum har vakt stor interesse og sterkt engasjement lokalt, regionalt og nasjonalt, både hos politikere/beslutningstakere, «folk flest» og entusiaster knyttet til Hurtigruten.
Bygget finansieres i et samarbeid mellom Hadsel kommune, Nordland Fylkeskommune samt Kulturdepartementet (Staten). Bygget blir eid av Hadsel kommune og driftes av Museum Nord.

FAKTA

Hurtigrutemuseet

Stokmarknes, Hadsel kommune

Nordland

Prosjektnavn: Vernebygg Finnmarken – nytt Hurtigrutemuseum

Verdi: 120 millioner kroner

Byggestart: August 2018

Entrepriseform: Totalentreprise

Areal: 3300 kvadratmeter, hvorav 300 kvadratmeter nettoareal

Tiltakshaver: Hadsel kommune

Arkitekt: Link Arkitektur AS

RI forprosjekter: Link Arkitektur AS

Totalentreprenør: Lagt ut med anbudsfrist 12. mars.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår