Kulturlandskapshotell vokser ut av bakken

 
Kulturlandskapshotell vokser ut av bakken18 enkeltstående rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy. Illustrasjon: Joakim Dørum/Green Advisers.
På Inderøy i Trøndelag er 18 enkeltstående rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy i Trøndelag.

– Vi skal være et spektakulært tilskudd til hotellbransjen, ikke bare i Trøndelag, men i hele Norge, sier daglig leder Kristine Daling Sakshaug. Spaden stikkes i jorda nå i oktober, og de første gjestene kan sjekke inn allerede til sommeren, sier Kristine Daling Sakshaug.

Ekteparet Kristine og Frode Sakshaug har fått med seg sterke lokale krefter som eiere, leverandører og entreprenører. Alt fra byggemateriale og design til mat- og kulturopplevelser er kortreist.

– Jeg er sikker på at den unike beliggenheten, arkitekturen og det lokale eierskapet og engasjementet vil gi et løft for Inderøy og hele Trøndelag som destinasjon, sier Tord Lien regiondirektør i NHO Trøndelag i en pressemelding.

– Spesiell nærhet til landskapet
Ekteparet Sakshaug har ønsket å finne en byggemåte som er tilpasset naturen og ivaretar panoramautsikten på Øyna. Løsningen blir enkeltstående rom bygd inn i bakken.

– De store vindusflatene og det at rommene henger ut over skråningen, skaper en helt spesiell nærhet til landskapet, sier Joakim Dørum i GreenAdvisers, som har stått for planleggingen.

– Ønsket om å ivareta naturen, landskapet og utsikten har bestemt rommenes utforming og plassering i terrenget, sier Dørum.

Den Gyldne Omvei
– Vi har høye ambisjoner, og målet er at flere skal ta del i og smake på de kvalitetene Inderøy har. Her på Øyna vil du snart kunne både spise godt og sove godt i et vakkert kulturlandskap, avslutter Kristine Daling Sakshaug.

Øyna er en del av Den Gyldne Omvei, som nylig ble tildelt Samvirkeprisen 2019 for å ha utviklet et sterkt fellesskap og en sterk felles merkevare.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår