Krever at utbygger skifter rundt 600 vinduer

 
Krever at utbygger skifter rundt 600 vinduer(Ill/Foto: Hommelvik Sjøside).
Sameiet Hommelvik Sjøside I har stevnet Hommelvik Sjøside Bolig AS for Sør-Trøndelag Tingrett med krav om retting av mangler i første byggetrinn av boligprosjektet. Sameiet krever retting for 6 millioner kroner, skriver malviknytt.no.

Sameier krever at utbygger skifter samtlige vinduer i sameiets bygg A-D, omtrent 600 vinduer, skriver nettavisen malviknytt.no.

– Kort fortalt er vinduene i de fire første byggene A-D produsert i Latvia og det er oppdaget flere feil og mangler både med vinduene og konstruksjonen, sier advokat Per Refseth i TODD som representerer sameiet, til malviknytt.no.

Daglig leder i Hommelvik Sjøside Bolig AS, Oddstein Rygg, har jobbet med denne saken i lang tid.

– Vi har erkjent garantiansvaret gjennom vår leverandør av byggetrinn én. Dette var en totalentreprise og det er levert en vare som ikke holder mål, sier han til.

Opplagte svakheter

Sameiet har fått utarbeidet en rapport fra SINTEF hvor det heter «Vinduene har opplagte svakheter slik de er konstruert. Blant annet er ikke prinsipper for tilstrekkelig tetthet og fuktsikkerhet nok hensyntatt. I tillegg er det på et betydelig antall av disse vinduer utført tiltak som er i direkte strid med våre anbefalinger i Byggforskserien.»

– Det er også gjort tiltak for å rette opp noen av svakhetene, som igjen har ført til at noen feil har blitt verre. Derfor krever vi at omtrent 600 vinduer til en prislapp á 10.000 kroner stykk skiftes, sier advokaten. Til sammen er kravet på en verdi på 6 millioner kroner.

Mange som har hatt lekkasjer

– Det er mange som har fått vann inn i leilighetene sine. Utbyggeren har forsøkt å fikse feilene men ikke greid det, forteller styreleder i Sameiet Hommelvik Sjøside I, Inger Marie Fagereng Ness.

Les mer om saken her .

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår