Krever 80 prosent stillingsbrøk for alt innleid personell

 
Krever 80 prosent stillingsbrøk for alt innleid personellPå Veidekkes byggeplass Harbitz torg på Skøyen. Fra venstre: Marianne Wille Haugen, Hans Olav Sørlie, Jon Sandnes, Fehrat Turan og Øyvind Larsen. (Foto: Siri Stang).
Veidekke forplikter seg nå til BNL og Fellesforbundets anbefalinger for innleie av arbeidskraft, og krever minimum 80 prosent stillingsbrøk for alt innleid personell på alle Veidekkes prosjekter i Norge.

  - En viktig premiss for å få useriøs innleie til livs er at næringen tar vår del av ansvaret og er en god bestiller, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg i en pressemelding.

Veidekke er den første av de store entreprenørene som signaliserer at de skal følge opp anbefalingene både når det gjelder egne og underentreprenørers innleie av bemanningstjenester.

 - Dette er gode nyheter. Når Norges største entreprenør forplikter seg og bruker sin bestillermakt så er dette et viktig signal til resten av næringen, sier Jon Sandnes, adm. dir i BNL i meldingen.

 -  Selv om stammen i arbeidsstokken skal være egne ansatte, trenger vi fleksibilitet og heier på en seriøs bemanningsbransje. Seriøsitet er viktig for den enkelte arbeidstaker, sikkerheten på byggeplassene og bransjens attraktivitet. I tillegg bidrar det til like konkurransevilkår. Vi ønsker å jobbe for at ansatte i bemanningsbransjen har forutsigbarhet og tilbys mest mulig hele stillinger. Dette kravet stiller vi derfor også til våre underentreprenører, sier Hans Olav Sørlie.

Kravene gjelder for Veidekkes nye prosjekter og vil bli implementert fortløpende utover høsten. De vil også bli tatt inn i avtalene med Veidekkes prekvalifiserte bemanningsforetak.

BNL og Fellesforbundet ble enige om en avtale 25. mai om anbefalinger til bedrifter på hvordan de skal bestille innleie fra bemanningsselskapene. Anbefalingene har blitt til gjennom forhandlinger hvor begge parter har bidratt mot et felles mål om mer seriøs innleie i byggenæringen. Noen av de sentrale punktene i disse anbefalingene er:

•             Innleide skal være ansatt i minst 80 prosent stillingsbrøk

•             De innleiede på prosjekt skal ha fast ansettelse med garantilønn (lønn mellom oppdrag)

•             Bedre planlegging for økt forutsigbarhet

•             Grunnleggende HMS-opplæring for de som er leid inn

•             Tydelig definering av bosted for at de som har krav på dekning av reise, kost og losji får det

 

- Ved å følge disse anbefalingene vil BNLs medlemsbedrifter også opptre som gode bestillere overfor bemanningsbyråene, avslutter Sandnes.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår