Kraftig fall i befolkningsveksten demper presset i boligmarkedet

 
Kraftig fall i befolkningsveksten demper presset i boligmarkedet– Befolkningsveksten har avtatt betydelig de siste årene. Det kan forhåpentligvis bidra til å dempe boligprispresset, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i NBBL. Foto: Nadia Frantsen
I 2020 hadde Norge en befolkningsvekst på 23.800 – den laveste befolkningsveksten siden 2001, ifølge SSB. I 2020 ble det gitt om lag 30.000 igangsettingstillatelser til nye boliger. NBBL vurderer derfor byggeaktiviteten som høy.

– Befolkningsvekst er en viktig driver for boligmarkedet og fremtidig boligbehov. Det bor i gjennomsnitt bor 2,2 personer per bolig, og NBBL vurderer derfor byggeaktiviteten på landsbasis som høy. Men Oslo er dessverre et unntak, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL i en pressemelding.

– Befolkningsveksten har avtatt betydelig de siste årene. Lavere befolkningsvekst drives hovedsakelig av mindre arbeidsinnvandring, men også fødselsoverskuddet avtar. Nedgangen i 2020 må imidlertid sees i sammenheng med korona, men den langsiktige trenden viser altså lavere befolkningsvekst. Byggeaktiviteten har allikevel holdt seg relativt høy og sammen med utsikter til raskere renteoppgang kan det forhåpentligvis bidra til å dempe boligprispresset, sier Frengstad Bjerknes.

Se SSBs befolkningsstatistikk

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår