Kontrakt til 2 mrd.kr. lyses ut

 
Kontrakt til 2 mrd.kr. lyses ut
Kontrakten for bygging av ny motorvei mellom Sandvika og Hønefoss er nå lyst ut. Strekningen gjelder E16 Bjørum-Skaret, og kontrakten er på over 2 milliarder kroner.

Kontrakten omfatter prosjektering og bygging av 8,4 km ny firefelts motorvei fra Bjørum i Bærum kommune til Skaret i Hole kommune. Leverandørene kan melde seg på konkurransen frem til 10. mars. Forventer signering av kontrakten i oktober 2020.

─ Det vil bli prekvalifisering til tre deltagere, som går videre over i tilbudsfasen. Vi planlegger å ha disse på plass innen påske, forteller Rolf Johansen i en pressemelding. Han er ansvarlig for konkurransegrunnlaget for utbyggingen av E16 Bjørum – Skaret.

Onsdag 26. februar kl. 09.00 arrangerer Statens vegvesen tilbudskonferanse på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika. Der går prosjektledelsen gjennom prosessen for anskaffelsen.

─ Det blir lagt særlig vekt på kvalifikasjonskravene og forespørsel om deltagelse i konkurransen, som er første del av prosessen, forklarer Johansen i meldingen. 

Kontrakten inneholder:

Hovedarbeidene i dagsonen består av brukonstruksjoner og omfattende bergskjæringer. Det skal bygges vegtunneler, elektro- og automasjonsanlegg for toveisregulerte tunneler med påkobling til Vegtrafikksentralens systemer.

Motorveien er på cirka 8,4 km, hvor cirka 4,2 km er dagsone. Dagsonen har to tunneler på cirka 3,4 km og 0,8 km. Prosjektert hastighet er 100/110 km/t.

I arbeidene inngår også oppføringen av ti større bruer, og riving av en eksisterende betongbru. Det skal bygges to planskilte kryss, og påkoblinger til eksisterende vegsystem.

Det stilles strenge krav til ivaretakelse av ytre miljø, kulturminner og friluftsinteresser. Veianlegget grenser til naturreservat og markagrensa. Anlegget ligger langs det vernede Sandvikavassdraget, hvor det må tas særlig hensyn til fiskeressursene.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår