Konkursrekord i januar

 
Konkursrekord i januarLyspunktet i januar-tallene på konkurser er bygg- og anleggbransjen, men fortsatt er det den bransjen med flest konkurser.
I januar gikk 422 bedrifter konkurs og 92 ble tvangsavviklet av myndighetene. Innen bygg og anlegg var det en nedgang på 13,3 prosent, men fortsatt den bransjen med flest konkurser. 24,1 prosent av alle konkurser har skjedd innen bygg og anlegg i januar.

Konkurstallene for januar viser en samlet økning på 10,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Dette er de høyeste konkurstallene for januar måned noensinne, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode  i en pressemelding. Det er data- og analyseselskapet Bisnode som har analysert tallene.

Ifølge Bisnode gikk 106 bedrifter innen detaljahandel overende i januar. Det er en økning på hele 35,9 prosent sammenlignet med januar i fjor.

De siste 12 månedene har 6337 bedrifter gått konkurs eller blitt tvangsavviklet. Det er en økning fra på 2,8 prosent fra samme periode i fjor.

– Når vi vet at det i 2018 ble registrert de høyeste konkurstallene siden finanskrisen i 2009, er det lite hyggelig med fortsatt økning inn i 2019. Det kan imidlertid være en del variasjoner i tallene fra måned til måned, sier Per Einar Ruud i Bisnode.

Stadig verre innen detaljhandel

– Det blir stadig tydeligere at det foregår store strukturendringer i næringslivet. Spesielt har vi sett at konkursene har økt mye innen Detaljhandel over lengre tid. Vi har også uttrykt bekymring for at det ville kunne komme enda flere konkurser her, fordi vi har sett at bransjen har hatt svært lave marginer i tillegg til at de opplever økt konkurranse fra netthandel – ofte fra utlandet, forklarer Ruud.

Innen detaljhandel gikk 106 bedrifter overende i januar. Det er en økning på hele 35,9 prosent sammenlignet med januar i fjor. – Dette innebærer enda en konkursrekord for denne bransjen, og de får følge av Engros/agentur og Lagring/transport hvor det også er stor økning. Dette kan tyde på ringvirkninger, fordi nedgang i en bransje vil gjøre at relaterte bransjer også vil slite, forklarer Ruud. Innen Engros/agentur økte konkurser og tvangsavviklinger med 33,3 prosent, og innen Lagring/transport har økningen vært på hele 85 prosent sammenlignet med samme måned året før.

Hotell og restaurant opplever også en stor konkursøkning. 52 virksomheter gikk over ende i januar. Dette er en økning på 30 prosent.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår