Konkursøkning i mai

 
Konkursøkning i maiIllustrasjonsbilde: Getty Images
Ifølge tall fra analyseselskapet Experian gikk 439 selskaper konkurs i mai, noe som tilsvarer en økning på hele 4,8 prosent. Bygg og anlegg utmerker seg med en kraftig konkursøkning.

138 selskaper gikk konkurs i bygg- og anleggssektoren i mai, noe som tilsvarer en økning på hele 35,3 prosent. Så langt i år har imidlertid økningen vært på 3,7 prosent totalt.

Hittil i år har 2184 selskaper, alle bransjer inkludert, gått konkurs – en nedgang på 0,3 prosent.

–  Selv om vi ser en liten økning i antallet konkurser i mai, kan vi glede oss over at det totale antallet er fallende så langt i år. Det tyder på at vi har en solid og robust norsk økonomi, sier salgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge i en pressemelding.

Så langt i år er Nordland og Hedmark blant fylkene med størst konkursoppgang, med en økning på henholdsvis 49,3 prosent og 36,4 prosent. Størst nedgang ser vi i Vest-Agder og Telemark, som har falt med henholdsvis 30,2 prosent og 32,5 prosent.

I mai gikk 91 selskaper innen varehandelen konkurs, som tilsvarer en nedgang på 5,2 prosent. Så langt i år er 434 selskaper i sektoren sendt til skifteretten – 6,5 prosent færre sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi hører stadig vekk om tøffe tider i handelsnæringen, der netthandel og endrede forbrukervarer utfordrer inntjeningen til mange butikker. Derfor er det gledelig å se en konkursnedgang i denne bransjen. Samtidig skal vi huske på at nedgangen kommer fra relativt høye nivåer, så vi skal være forsiktige med å avblåse krisen i handelsnæringen, sier Kristiansen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår