Konkurranse om bassengprosjekt på Stjørdal

 
Konkurranse om bassengprosjekt  på StjørdalBildet: Svømmehallen var ferdigstilt i 1975, med to bassenger, hovedbasseng og barnebasseng. Disse skal nå skiftes ut med bassenger i stål. Foto: COWI
AKTUELLE PROSJEKTER: Stjørdal kommune v/Stjørdal Enhet Eiendom inviterer til åpen tilbudskonkurranse om totalentreprise på to nye svømmebasseng i stål.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet skal utføres ved det eksisterende bassenganlegget ved Stjørdal svømmehall, lokalisert like ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal.  Svømmehallen var ferdigstilt i 1975, med to bassenger, hovedbasseng og barnebasseng. Disse skal nå skiftes ut med bassenger i stål. Oppstart byggearbeid er foreløpig fastsatt til 1. oktober 2019.

Her er noen eksempel på krav og grensesnitt i ytelsesbeskrivelsen fra COWI:

• Bassengene skal utformes etter Norges svømmeforbunds veileder og anleggshåndbok «Svømmeanlegg - En håndbok for norske svømmeklubber Norges Svømmeforbund, 2015» og Kulturdepartementets «Målbok for idrettsanlegg – Veileder.

• Stålbassengene skal monteres direkte i eksisterende flislagt betongbasseng. For korrosjonsklasse C4 skal det benyttes stålkvaliteter som inneholder minst 2,5 % molybden. Dette kan blant annet oppnås med stålkvalitetene EN 1.4429 og EN 1.4435. Stålbasseng og utstyr som rekkverk, startpaller, leidere osv utføres i stål av slik kvalitet.

• Ved bruk av stålkvaliteter med 2,1-2,2 % molybden, som EN 1.4404, skal stålet passiveres på riktig måte (høyglanspoleres med korn>400). Det skal dokumenteres med referanser at det ikke korroderer med normalt vedlikehold og rengjøring.

• Belysning i basseng skal planlegges og leveres som en del av bassengleveransen. All belysning skal være LED-basert RGB, og inkludere innfesting, armatur, kabling, kobling og styresystem som integreres i overordnet SD-anlegg.

• Støy fra avrenningssystem i basseng er ofte den høyeste støykilden. Det er derfor viktig å velge støysvake løsninger som blant annet er omtalt i aktuelt byggdetaljblad.

• Tilbudt utstyr skal være av materialkvalitet som ikke korroderer under korrosive miljøer i svømmehall og levetid skal være minimum 50 år

Tilbudsfrist: 15. juli

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Doffin / COWI)

FAKTA:

Prosjektnavn: Stjørdal svømmehall

Fylke: Trøndelag

Kommune: Stjørdal

Tiltakshaver: Stjørdal kommune

RI Byggeteknikk: COWI AS

Entrepriseform: Totalentreprise

Verdi: 9.5 millioner kroner

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår