Konkurranse for Urban Adaptation-arkitekter

 
Konkurranse for Urban Adaptation-arkitekterIllustrasjonsbilde. Foto: Metsä Wood
Urban Adaptation- konkurransen utfordrer arkitekter og studenter fra hele verden til å finne en måte å skape flerbruksbygg på som kan tilpasses bysamfunnenes skiftende behov.

- Konstruert tre er kostnadsmessig konkurransedyktig fordi det gjør det mulig å bygge raskt med prefabrikkerte elementer og moduler. Disse elementene er fleksible og muliggjør design som kan tilpasses. En trekonstruksjon er enkel å tilpasse forskjellige situasjoner. Tre kan tilpasses: Det er enkelt å bygge med, men også å demontere og gjenoppbygge i henhold til skiftende behov, sier Rahel Belatchew, svensk arkitekt og jurymedlem i konkurransen.

Konkurransen organiseres av Metsä-gruppen, Aalto-universitetet og miljødepartementet i Finland. Deltakerne blir bedt om å velge en sentralt plassert ledig tomt i et byområde og utvikle et innovativt, modulbasert tredesign for et offentlig bygg eller et byggesystem, som enkelt tilpasser seg samfunnets skiftende behov.

I tillegg til visuelle og funksjonelle kriterier må designene være:
1. fleksible
2. modulære
3. bærekraftige.

Fristen for innsendte forslag til konkurransen er 31. desember 2020 klokken 24.00. Ingen forhåndsregistrering er nødvendig.

Førstepremien i konkurransen er 15 000 euro, og andrepremien er 5000 euro.

Juryen:
Jurymedlemmene er Andrew Scott, professor i arkitektur og urbanisme ved Massachusetts Institute of Technology, Rahel Belatchew, sjefarkitekt og grunnlegger av Belatchew Arkitekter i Sverige og Minna Riska, arkitekt og partner ved MDH Arkitekter i Norge.

Vinnerne vil bli kunngjort i februar 2021.

– Konstruert tre muliggjør bygging som er både effektiv og miljøvennlig. Jeg gleder meg til nye, innovativ design som tar hensyn til hele livssyklusen, sier konsernsjef Ilkka Hämälä i Metsä-gruppen. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår