Kongsberg: - Bruk nødtelefonen ved tunnelstopp

 
Kongsberg: - Bruk nødtelefonen ved tunnelstoppUtrykningsøvelse i Svartåstunnelen, viktig å bruke tunnelenes nødtelefoner. (Foto: Kjell Wold)
- Får du ufrivillig bilstopp i en tunnel: Bruk nødtelefonen som fins hver 125 meter. Ikke bruk mobilen

Henstillingen kommer fra Hans Olav Dalen i Statens vegvesen. Han og kolleger i Statens vegvesen har sammen med nødetatene i Kongsberg finsiktet de nye vegtunnelene på E134 gjennom byen for å øve sikkerhet og lære om utstyret i dem.

Viktig informasjon
- Trenger du øyeblikkelig hjelp i tunnel må du bruke tunnelens nødtelefoner - ikke mobilen. Da vet Vegtrafikksentralen (VTS) i Porsgrunn med en gang hvor du er i tunnelen. Det gjør bilistene ofte ikke selv, sier Hans Olav Dalen i en pressemelding.

Hans Olav Dalen forteller at det er veldig viktig både for VTS og for utrykningsetatene å vite nøyaktig hvor en ufrivillig stopp, uhell eller ulykke i tunnel har skjedd dersom redning er nødvendig.

Vet ikke hvor de er
– Mange bilister tar naturlig til sin egen mobil når uhellet er ute. Men de vet ofte ikke hvor de er langs veien og spesielt innen i en lang tunnel. Da er nødtelefonene som tunnelene er rikelig utstyrt med særdeles viktige å ta i bruk, sier Dalen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår