Klimaprosjekt på Ski vgs

 
Klimaprosjekt på Ski vgsSlik kan en ny videregående skole i Ski se ut når den er ferdigstilt (fugleperspektiv). Illustrasjonen er hentet fra alternativ 3C i mulighetstudiet. (Ill: LMR arkitektur AS)
En ny videregående skole i Ski vil etter planen stå ferdig i 2023. I forbindelse med prosjektet er det etablert et klimasatsprosjekt, hvor målet er å finne fremtidsrettede og effektive løsninger knyttet til transport og drift.

Fylkeskommunens eiendomsforetak, AFK eiendom FKF, startet arbeidet med å konkretisere prosjektmål og lage en aktivitetsplan høsten 2018. Nå arbeider foretaket med å etablere en plan for å redusere klimagassutslipp i samarbeid med Ski kommune.

Ifølge prosjektleder Mina Martine Braaten i AFK eiendom FKF vil det ta tid å redusere klimagassutslippene, og det vil kreve både fysiske tiltak i byggeperioden og organisatoriske tiltak i etterkant av ferdigstillelse. Prosjektgruppen har derfor utarbeidet prosjektmål knyttet til tre milepæler, ved ferdigstillelse, etter fem års drift og etter ti års drift.

- Målsettingen er at utslippene skal bli mindre og mindre for hvert år. Etter ti år, i 2033, er planen at CO2-utslippene forbundet med transport vil nærme seg null, sier Braaten i en pressemelding fra AFK Eiendom.

Reduksjon i CO2-utslipp vil skje på flere fronter og det er nedsatt fem fokusgrupper/arbeidsgrupper som har frem til sommeren med å identifisere konkrete tiltak og strategier innenfor hvert sitt område: 

Kollektivtilbudet, ansatte og elever, organisasjon, innkjøp, offentlig parkering

Sluttrapport til høsten

Til høsten skal arbeidet sammenfattes i en prosjektrapport (sluttrapport), med en komplett gjennomføringsplan og et fullstendig klimagassregnskap, som skal leveres til Miljødirektoratet.

- Vi har tro på at vi vil nærmere oss målsettingen om nullutslipp fra transport innen 2033. Forhåpentligvis lykkes vi med å finne tiltak og løsninger for Ski som også kan overføres til andre prosjekter, sier Braaten.

AFK eiendom FKF får bistand fra Lerche Arkitekter AS, samt Context AS og Civitas AS til å gjennomgå tiltak og beregne CO2-reduksjonen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår