Klart for utbygging av Hinøgla kraftverk

 
Klart for utbygging av Hinøgla kraftverkIllustrasjon av kraftverksbygget til Hinøgla kraftverk i Nord-Fron kommune
Styret i Opplandskraft DA har vedtatt å bygge ut Hinøgla kraftverk i Nord-Fron kommune i Innlandet. Kraftverket vil gi 10,5 GWh ny, fornybar kraftproduksjon.

Norsk Grønnkraft Utbygging AS (NGKU) skal bygge kraftverket på vegne av Opplandskraft.

Prosjektet har en forventet kostnad på ca. 47 millioner kroner og starter våren 2020. Kraftverket skal være ferdig og satt i drift høsten 2021. Hinøgla kraftverk blir et småkraftverk som vil utnytte et fall på ca. 94 meter og få en årsproduksjon på ca. 10,5 GWh. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til ca. 500 husstander.

- Hinøgla kraftverk er et relativt lite prosjekt, men anlegget er tett integrert med Øvre Vinstra kraftverk, som er et av Opplandskrafts større anlegg med en årsproduksjon på ca. 650 GWh. Hinøgla vil gi en tilleggsproduksjon av fornybar energi som kan driftes på en effektiv måte, forteller daglig leder i Opplandskraft, Egil Skøien, i en pressemelding.

Hinøgla kraftverk blir bygget som en totalentreprise med Norsk Grønnkraft Utbygging AS (NGKU) som leverandør.

Fakta:
​Opplandskraft DA er eid av Hafslund E-CO (75 prosent) og Akershus Energi (25 prosent). Opplandskraft har seks heleide kraftverk i Glomma- og Lågenvassdraget og ett kraftverk under bygging i Tolga kommune. Gjennom deleierskap i Øvre Otta DA (78,88 prosent) har selskapet ytterligere to kraftverk og en pumpestasjon i Øvre Otta. Anleggene til Opplandskraft driftes av Hafslund E-CO. 
Norsk Grønnkraft Utbygging AS er eid av Akershus Energi, Hafslund E-CO, Glitre og Østfold Energi.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår