Klart for gjennomføringsfase storbylegevakt

 
Klart for gjennomføringsfase storbylegevaktIllustrasjon: Nordic — Office of Architecture
AKTUELLE PROSJEKTER: Nå er alle politiske beslutninger for Oslo storbylegevakt tatt, og det er klart for gjennomføringsfasen.

Av Bjørn Laberg

Omsorgsbygg og Skanska signerte nylig kontrakten for denne fasen, til en verdi på 1,5 milliarder kroner. Prosjekt Oslo storbylegevakt fikk sitt budsjettvedtak av bystyret i hovedstaden 26. februar. Dermed kunne opsjonen i avtalen mellom Omsorgsbygg og Skanska utløses. Signeringen er den største kontrakten i Omsorgsbyggs historie.

- Vi har sett frem til denne dagen, og gleder oss til å ta fatt på neste fase. Planleggingsfasen har vært preget av godt samspill mellom alle parter, både innad i kommunen, med leietaker Oslo universitetssykehus, i prosjekteringsgruppen og med Skanska. Storbylegevakten blir et viktig bygg for alle som bor og ferdes i hovedstaden. Målet vårt er å levere et miljøvennlig og godt bygg å være i, og med utstrakt brukerinvolvering i planleggingsfasen mener jeg vi er godt rigget for gjennomføringen, sier adm.dir. i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler, i en pressemelding.

Skanska og Omsorgsbygg signerte kontrakt for samhandlingsfasen på prosjektet i januar i 2019, og har siden da sittet samlokalisert med rådgivere og øvrige samspillspartnere på tomta ved gamle Aker sykehus i Oslo.

LES OGSÅ: Ny samhandlingsmodell for teamet bak Oslo Storbylegevakt

- Vi gleder oss også til å komme i gang med gjennomføringsfasen. Vi har et fantastisk team på plass, og etter en vellykket samhandlingsfase har vi alle forutsetningene på plass for å lykkes, slik at den nye storbylegevakten blir et godt prosjekt for alle involverte parter. Skanskas visjon er å bygge for et bedre samfunn, og vi er stolte over å få være med å realisere Oslo storbylegevakt, som når den står ferdig vil ha stor betydning for alle som bor i hovedstaden vår, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød

Den nye storbylegevakten skal erstatte dagens legevakt i Storgata 40 og være et døgnåpent helse- og sosialtilbud for alle som oppholder seg i Oslo. Dette innebærer akutte legetjenester innen somatikk, psykiatri, rus, sosiale kriser og skader, samt ambulante legevakttjenester. I tillegg kommer utvalgte spesialisthelsetjenester.

Det er lagt ambisiøse miljøambisjoner for prosjektet, som skal bygges etter passivhus-standarden og miljø-sertifiseres i henhold til BREEAM Excellent. Byggeplassen skal være fossilfri, og Skanska har som ambisjon sammen med Omsorgsbygg å gjennomføre mest mulig utslippsfritt. I tillegg er Oslo storbylegevakt del av et pilotprosjekt i Oslo, der ambisjonen er å gjenbruke hulldekker fra Regjeringskvartalet på ny storbylegevakt.

Det som skiller dette prosjektet fra andre, er at det gjennomføres med en bredt anlagt entreprise med tidlig involvering av entreprenør, uten entreprisekostnad som en del av anskaffelsen. Kontraheringen av entreprenør er gjennomført med vekt på tilbudt team, erfaring og oppgaveforståelse

Kilder: Omsorgsbygg Oslo KF / Byggfakta Live / ByggeNorge / 

FAKTA

Tiltakshaver: Omsorgsbygg Oslo KF 

Prosjektstyrer:ÅF Advansia

Totalentreprenør: Skanska Norge AS

Utredningskonsulent: COWI AS

RI Reguleringsplan: Rambøll Norge AS

Prosjektkostnad: ca 3,2 milliarder kroner

Omfang: 26 000 m2 BRA / 4.400 m2 P-hus under bakken

Bildet: Da er kontrakten for gjennomføringsfasen på Oslo storbylegevakt signert, og konsernsjef Ståle Rød (t.v.) og adm.dir. i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler kan ønske hverandre lykke til. Foto: Omsorgsbygg Oslo KF

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår