Klarsignal for nytt sykehus i Drammen

 
Klarsignal for nytt sykehus i Drammen(Ill: Link Arkitektur).
Styret i Helse Sør-Øst har godkjent forprosjektrapporten for nytt sykehus i Drammen. Tentativ byggestart er høsten 2019.

Planen er at sykehuset skal kunne tas i bruk før sommeren 2025, skriver Sykehusbygg i en nyhetsmelding.

Nytt sykehus i Drammen skal bli nytt lokalsykehus for Lier, Drammen, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik og ha områdefunksjoner for hele Vestre Viken. Det skal etableres stråleterapi, og sykehuset skal ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB). Det nye sykehuset skal ligge på Brakerøya og erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

I forbindelse med oppdrag på det planlagte nye sykehuset, skal Erichsen & Horgen, et selskap for rådgivende ingeniører innen VVS, etablere seg i Drammen.

Les mer her:

Har oppdrag på sykehus som koster 10,5 mrd.kr.

Skal tegne gigantsykehus

Forprosjektet ble gjennomført i 2018, og tentativ byggestart er da høsten 2019.

Helse Sør-Øst RHF har ansvaret for prosjektet, og de har etablert en egen prosjektorganisasjon med ressurser fra Sykehusbygg HF for det videre arbeidet. Arbeidet gjennomføres i tett samarbeid med Vestre Viken HF.    

Prisjustert kostnadsramme for nytt sykehus i Drammen er 9 966 millioner kroner, inklusiv stråleenhet og ikke-byggnær IKT.

Beløpet er eksklusive kostnader til tomterverv og byggelånsrenter. Stortinget vedtok i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 21. juni 2017 å bevilge 70 millioner kroner i lån og en samlet låneramme på 8,46 milliarder kroner (2017-kroner) til nytt sykehus i Drammen. Dette tilsvarer 70 prosent av estimert kostnadsramme. Lånet utbetales i perioden 2017–2024.

Sykehusbygg HF er engasjert til styring og ledelse av prosjektorganisasjonen, på vegne av Helse Sør-Øst RHF.

Prosjektdirektør fra Sykehusbygg HF er Dag Bøhler, og prosjektsjef for nytt sykehus i Drammen er Arnstein Hodne. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår