Kjøper herregård i Rygge til 70 millioner

 
Kjøper herregård i Rygge til 70 millionerHovedbygningen på 321 kvadratmeter ble pusset opp innvendig i 2016 og består blant annet av seks soverom, tre bad, bibliotek, hall og gildehall. (Foto: Koppang landbruk).
Evje Herregård i Rygge er solgt til milliardær Johan H. Andresen for 70 millioner kroner. Han og familien planlegger å bygge en ny driftsbygning på tomten, med plass til 40 hester.

(av Byggfaktaredaksjonen)

Andresen er en av Norges mest formuende privatpersoner og både han og hans kone Kristin Gamlemshaug Andresen, og barna Alexandra Andresen og Katharina Andresen er veldig hestinteresserte. Evje Herregård i Rygge kommune i Østfold består av 2627 mål, som omfatter bland annet 352 mål dyrket mark og 63 mål innmarksbeite. En del av eiendommen er regulert for en 18-hullsgolfbane og bortleid på langsiktig kontrakt til Evje Golfpark.

Skal ha plass til 40 hester

Tidligere eier, Edvard Kranstad, søkte før salget Rygge kommune om å få godkjent byggingen av en ny driftsbygning med et samlet bruksareal på 3400 kvadratmeter.

Andresen ønsker å drive oppdrett av varmblods ridehester, i tillegg til produksjon av fôr.

Det ble ifølge Moss Avis også søkt om bygging av to integrerte leiligheter samt fire hybler i driftsbygningen. Det ønsket er blitt avslått på bakgrunn av den strenge praksisen med nye boenheter i LNF-område, heter det i vurderingen fra Moss kommune. Særlig var Fylkesmannen negativ til boligene.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår