Kjøper dominerende aktør i Nord-Norge

 
Kjøper dominerende aktør i Nord-NorgeBildet: Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst
Betong Øst har kjøpt Hålogaland Grus & Betong (HGB). Med etableringen i Nord-Norge forsterker Betong Øst sin sterke posisjon som produsent av ferdigbetong.

I tillegg til å ha tre faste anlegg, er HGB den dominerende aktøren på mobile anlegg i den nordlige landsdelen. 

– Bakgrunnen for oppkjøpet er at HGB opererer i et spennende område med mye positiv utvikling på gang. Selskapet er Nord-Norges mest anerkjente produsent av ferdigbetong. Vi er veldig fornøyde med å bli valgt som kjøper når Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) bestemte seg for å selge HGB, forteller Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst, i en pressemelding.

Betong Øst kjøper ikke aksjene i HGB, men viderefører navnet i et nytt aksjeselskap etter å ha kjøpt produksjonsanlegg og driftsutstyr. De blir også ny arbeidsgiver for de ansatte i selskapet. Veiby er styreleder i nye Hålogaland Grus & Betong AS.

Selskapet har de siste årene omsatt for 100-150 millioner kroner, og har 16 ansatte som Veiby ser frem til å ha med seg videre. Hovedkontoret ligger i Harstad, hvor ett av de tre faste anleggene også ligger. De to øvrige anleggene er lokalisert i Narvik og Mo i Rana. I tillegg opererer de med fem mobile anlegg for prosjektoppdrag.

– HGB har dyktige ansatte med høy kompetanse, og vi ønsker å videreføre og videreutvikle den gode driften. Samtidig ser vi at vi har noe å tilføre på systemer og kunnskap. Vi har naturligvis stor respekt for den nordnorske kulturen og landsdelen, poengterer Veiby.

Konsernsjef Frode Nilsen i LNS er tilfredsmed at det er Betong Øst som overtar HGB.

– HGB har vært en viktig del av LNS sin hovedsatsing som entreprenør. Vi selger nå selskapet til en svært profesjonell aktør. Betong Øst er blant de fremste produsentene av ferdigbetong og har de rette forutsetningene for å utvikle selskapet videre, sier han.

Overtagelse vil formelt skje når godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår