Kjemper om DOGAs hederspris

 
Kjemper om DOGAs hedersprisTelemarkskanalen regionalpark er nominert til DOGA Hedersmerket for badstuen Soria Moria. (Foto: Dag Jenssen).
Rekordmange norske design- og arkitekturprosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år.

(Kilde: DOGA)

Hva har en badstuperle, en hjertemåler, et økonomispill og en undersjøisk restaurant til felles med en sparkesykkel, en musikkprofil eller emballasje laget av tang? Og hva har opplæring i kunstig intelligens eller nytenking rundt norsk treindustri til felles med rehabilitering av dusinvis med gamle skytefelt?   

Jo, alt dette finner vi blant de som er nominert til DOGA Hedersmerket i år. Onsdag 22. januar avgjøres det hvem som mottar den viktige prisen og overrekkelsen skjer på DOGA-dagen 2020 i Oslo.

Hele 10 prosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år: Forsvarsbygg, Lindenes Havhotell, Telemarkskanalen regionalpark, Reaktor, Prestativo, Hepro, Laerdal Global Health, Bonitet Arkitektur, musikeren Espen Andersen og de unge designerne Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue.

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), forteller at det uvanlig store antallet nominerte reflekterer det høye nivået på innsendte design- og arkitekturprosjekter i år.

– Her finner vi alt fra offentlige virksomheter til både små og store bedrifter i de fleste sektorer, og videre til noen av de fremste unge talentene vi har i bransjen. De har alle til felles at de bruker design og arkitektur for å løse komplekse utfordringer, skape stor verdi for brukeren og bidra til et bærekraftig samfunn, sier Hjemdal i en pressemelding fra DOGA.

Den fremste DOGA-prisen

DOGA Hedersmerket er den fremste blant DOGAs priser. Det deles ut årlig i forbindelse med DOGA-dagen. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury fra listen over årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket Nykommer.

DOGA er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Som pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, legger DOGA til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

FAKTABOKSER:

De nominerte til DOGA Hedersmerket.

DOGA Hedersmerket er den største anerkjennelsen blant DOGAs priser. Det gis til særlig gode prosjekter som har mottatt DOGA-merket eller DOGA-merket Nykommer. Blant årets søkere har juryen plukket ut følgende kandidater:

  • Prosjekt: NeoBeat

Oppdragsgiver: Laerdal Global Health

Utøver: Laerdal Global Health

 

  • Prosjekt: Under

Oppdragsgiver: Lindesnes Havhotell

Utøver: Snøhetta

 

  • Prosjekt: Soria Moria Badstu

Oppdragsgiver: Telemarkskanalen regionalpark

Utøver: Feste Landskap / Arkitektur

Prosjekt: Krabat Runner

Oppdragsgiver: Hepro, avd. Krabat

Utøver: Krabat

 

  • Prosjekt: Landscape Healing

Oppdragsgiver: Forsvarsbygg

Utøver: 3RW arkitekter

 

  • Prosjekt: Elements of AI

Oppdragsgiver: Reaktor

Utøver: Feed

 

  • Prosjekt: Economio

Oppdragsgiver: Prestativio

Utøver: Larssen & Amaral

 

  • Prosjekt: Espen Andersen

Oppdragsgiver: Espen Andersen

Utøver: Larssen & Amaral

 

  • Prosjekt: Barking up the right tree (DOGA-merket Nykommer)

Utøver: Bonitet Arkitektur – Ida Wressel og Nikolina Søgnen

 

  • Prosjekt: DYPP (DOGA-merket Nykommer)

Utøver: Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue

   

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår