Kjempeløft for lærlinger i Veidekke

 
Kjempeløft for lærlinger i Veidekkeill.foto
Veidekke har en lang tradisjon med lærlinger og er én av landets største lærlingbedrifter. I Norge hadde selskapet ved årsskiftet 172 lærlinger, og øker nå antallet til over 220. Økningen skjer primært i Veidekkes hovedfag tømmer og betong samt asfalt og vei- og anleggsfaget.

- Vi har en målsetning om å få enda flere lærlinger til Veidekke, og gjennom mye godt arbeid det siste halvåret ser vi nå at vi har lykkes med det. For asfalt- og vei- og anleggsfagene alene ser vi en dobling fra årsskiftet frem til i dag, og forventer at det tallet kan øke ytterligere, sier lærlingansvarlig i Veidekke Industri, Robert Lien Myrholt.

Veidekke har i mange år jobbet målrettet og systematisk med lærlingordningen, og har gjennom flere rekrutteringskampanjer vist frem mulighetene i bygg og anlegg. Prognoser viser at Norge kan komme til å mangle 90.000 fagarbeidere i 2030, og som en av landets største lærlingbedrifter tar Veidekke en aktiv rolle for å få det tallet ned.

- Vi bruker mye tid på skolebesøk for å fortelle om mulighetene innen bygg- og anlegg, og de tre siste årene har vi sett en positiv tendens i søkertallene til bygg- og anleggsteknikk, sier Asle Hermansen, lærlingansvarlig i Veidekke Entreprenør.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle