Kjempeår for ByggeNorge

 
Kjempeår for ByggeNorgeBildet: Daglig leder i ByggeNorge, Åsa Wetter. Foto: Pål Engeseth
ByggeNorge er rapporteringsavdelingen som leverer prosjektinformasjon til Byggfakta og Byggfakta Live. Byggenorge har levert et fantastisk år med svært mange gode resultater, noe som gagner hele den norske byggebransjen.

Av Pål Engeseth

ByggeNorge har gjennom 2017 oppdatert 37 274 kontaktpersoner, med deres prosjekter, registrert 7 704 nye kontaktpersoner knyttet til prosjektmarkedet, oppdatert 30 683 prosjektopplysninger, registrert 11 686 nye prosjekter og sørget for totalt 66 419 oppdateringer av opplysninger som går ut i markedet.
- Tallene og gir en «all time high». De fantastiske resultatene skyldes hovedsaklig våre nye systemer, men ikke minst våre dedikerte medarbeidere, sier leder i ByggeNorge, Åsa Wetter.

Høyere nivå
- Høsten 2014 ble det fattet vedtak om å bygge et nytt prosjektsystem for ByggeNorge og de andre nordiske søsterselskapene. Systemet ble innført i slutten av 2015, og resultatene i 2016 var derfor noe lavere enn i 2015. Med det nye systemet viser tallene en vekst fra 2015 på 18 prosent i antall oppdaterte kontaktpersoner, vekst på hele 39 prosent i antall e-poster på våre kontaktpersoner, 20 prosent vekst i nye prosjekter, 22 prosent økning i antall roller registrert på prosjektene og 26 prosent økning av antall oppdateringer. Dette har gitt bedre kvalitet for kundene. Ved inngangen til 2018 er antallet tidligprosjekter (ide/planleggingsstadiet) økt med 5 prosent i forhold til starten av 2017. Prosjekteringsstadiet er økt med 12 prosent. Antallet prosjekter registrert med entreprenør har økt med 5 prosent og underentreprenørene med 2 prosent til henholdsvis 90 og 85 prosent, sier Wetter.

Ikke for mange detaljer
- Vi har hatt fokus på å registrere all informasjonen korrekt og ikke ha for mange detaljer, fortsetter Wetter.
Hun peker på at både starttidspunkt, ferdigstillelse og byggekostnad er de viktigste detaljer som brukerne er opptatt av.
- Mange av de vi snakker med ønsker ikke alltid være nøyaktige, hverken nå det gjelder start tidspunkt, eller hvor mye det aktuelle prosjektet skal koste.  Men for å få tall og statistikker riktig, er det viktig at vi får dette registrert så korrekt som mulig.

Stolte av prosjektene sine
Åsa Wetter forteller at både hun og hennes kollegaer snakker med flere hundre kontaktpersoner i det norske byggemarkedet hver uke, og mange av dem er svært dyktige til å beskrive sine prosjekter.
– De fleste er jo stolte av det de jobber med, og det å få registrert «sine prosjekter» gjør jo at både konkurrenter, samarbeidspartnere – samt fremtidige samarbeidspartnere, ser hvilke prosjekter som er på gang. Dette vil jo gi flere muligheter i fremtiden, avslutter lederen av Byggenorge Åsa Wetter.

Om Byggfakta Live:

Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder. Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene? Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår