Kinesisk helix-prosjekt straks ferdig

 
Kinesisk helix-prosjekt straks ferdigNanchang Waves slik arkitekt Nordic - Office of Architecture har tegnet det. (Ill: Nordic — Office of Architecture).
AKTUELLE PROSJKTER/Kina: I den ufo-liknende bygningen på toppen av en bred og elegant helix (skrulinje), i Nanchang Waves, blir utsikten 360 grader. Arkitekter er Nordic — Office of Architecture.

Av Therese Alne Bolin

 - Prosjektet er i ferd med å ferdigstilles, offisiell dato er nå første desember. Jeg regner med at dette vil skli en måned eller to, forteller partner og designsjef i Nordic — Office of Architecture, Thomas Lindgård Fagernes, til Byggfakta. Han er nå på vei til Kina for befaring av prosjektet. 

Nanchang Waves. Bildet er tatt i forrige uke, av entreprenøren til Vanke.

Mange arenaer til befolkningen

Tanken er at utsiktstårnet og området rundt skal ha innbydende rom som knytter den urbane konteksten til det naturlige landskapet i regionen. Inkludert i Nanchang Waves er arenaer for arrangementer, kafeer, gallerier og urbane hager for nabolagets skoler.

Ill: Nordic - Office of Arcitecture

Det er én av de ledende by- og eiendomsutviklerne i Kina, Vanke, som er ansvarlige for byggeprosjektet, og selve bygningen har en antatt verdi på 130 millioner norske kroner.

Under arbeidet med selve formen på konstruksjonen, ble det gått bort fra ønsket fra arkitekten om en søylefri fasade.

 - Vi har en stor utkraging på utkikksplatformen og ønske om en søylefri fasade. Dette ble løst med Rambøll som underkonsulent i skisseprosjektet. Nå valgte utførende rib å legge til belter og bukseseler så det ble innført strekkstag i fasaden samt en takkunstruksjon i midten (midtpartiet var ment åpent). Synd, men en prosess vi hadde lite mulighet til å påvirke fra Oslo, sier Lindgård Fagernes.

Ut ifra bildene å dømme, som ble tatt i forrige uke av entreprenøren, gjenstår det en del, blant annet anlegging av grøntområder. Men det vil trolig komme på plass innen ferdigstillelse. - Det regner jeg med, jeg ser at de allerede har begynt å laste jord på taket, sier han.

Nanchang er en kinesisk by i provinsen Jiangxi, som ligger sør-vest i Kina. Befolkningen innen bygrensene i Nanchang ble i 2004 anslått til 1,6 millioner innbyggere.


Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår