Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

 
Kartlegger innovative klimaløsninger for byggWorkshop med FutureBuilt. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt.
Siden november har FutureBuilt, Grønn Byggallianse, FME ZEN og Enova arrangert frokostmøter etterfulgt av workshops for spesielt inviterte.

I 2020 fortsetter vi å samle utbyggere, myndigheter, praktikere og forskere for å dypdykke i innovative klimaløsninger for bygg- og eiendom.

– Bygg- og eiendomssektoren spiller en viktig rolle for å nå klima- og miljømålene våre. Klimakur 2030 og EU gjennom sin «hestekur» Green Deal, høyner innsatsen. Gjennom dette arbeidet får vi beste praksis frem i lyset, slik at innovative løsninger kan inspirere andre, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev i en pressemelding.

Hovedformålet med arbeidet er å stake ut kursen for FutureBuilt 2.0 fra 2021.

Før jul fikk FutureBuilt den gode nyheten om at alle partier i bystyret i Oslo kommune går for en videreføring av FutureBuilt fra 2021. Også Asker kommune har vedtatt videreføring av FutureBuilt. Grønn Byggallianse er partner, og nå krysser vi fingrene for at samarbeidende kommuner også blir med videre.

Beste praksis gir grunnlag til BREEAM-NOR
I workshopene diskuterer vi forslag til kriterier, for blant annet sirkulære bygg og nullutslippsbygg og -områder.

Grønn Byggallianse tar også med innsikten fra workshopene inn i arbeidet med ny BREEAM-NOR-manual, som er planlagt lansert i løpet av 2021.

BREEAM-NOR-manualen skal gjenspeile gjeldende «beste praksis» i Norge og være en driver for nytenkning i planlegging og bygging for miljø og økt bærekraft.

Stort engasjement i markedet
Med over 150 deltakere og ventelister på disse frokostmøtene, merker vi stort engasjement og behov i markedet for å dele kunnskap om innovasjonsfronten.

Workshopene tar tematikken i frokostmøtene videre, og har gitt inspirerende diskusjoner rundt spørsmålene:

  • Hvilke ambisjoner og hvilken innvasjonsgrad bør forbildeprosjektene i FutureBuilt 2.0 ha?
  • Hvilke eksisterende og kommende løsninger, konsepter, teknologier, produkter og prosesser er det viktig å få testet ut i konkrete prosjekter?
  • Hvilke (ikke-eksisterende) nye løsninger, forretningsmodeller og teknologier er det behov for når bransje, marked og myndigheter skal møte stadig større klima- og miljøutfordringer og høyere politiske ambisjoner på energiområdet?

Fremover i 2020 arrangerer vi frokostmøter og workshops om:

  • Klimavennlig materialbruk
  • Klimavennlig transformasjon av bygg
  • Dele-løsninger
  • Sirkulære byer
  • Kvalitet og sosial bærekraft
  • Plast i bygg/fossilfrie bygg
  • Grønn mobilitet
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår