Kamp om NM-tittel på Bygg Reis Deg

 
Kamp om NM-tittel på Bygg Reis DegBildet: Under Bygg Reis Deg vil Rørentreprenørene Norge arrangere NM for rørleggere. Her fra fjorårets konkurranse under Yrkes NM i Vestlandshallen. Fra venstre: Kennet Juvet Hagen (Oslo), Joakim Bjørnsund (Nord-Norge), Sander H. Waage (Vest, NORGESMESTER), Ingrid Skogen (Rogaland), Kristian Mathisen (Møre og Romsdal)
TEMA BYGG REIS DEG 2017: – I år, som tidligere år, vil vi ha fokus på å vise frem rørleggerfaget under Bygg Reis Deg-messen, sier Tirill Ilebekk Hansen, kommunikasjonssjef hos Rørentreprenørene Norge.

Av Bjørn Laberg

– Dette gjør vi ved å arrangere «NM for rørleggere», med innlagt svenneprøve for 5 kandidater fra ulike fylker. I tillegg har vi fokus på oppussing, vedlikehold og valg av rørlegger, med utgangspunkt i forbrukerportalen vår Skikkeligrørlegger.no, sier Ilebekk Hansen.

Hvordan opplever rørbransjen byggemarkedet anno 2017?

– Byggemarkedet er for tiden godt for rørleggerbransjen. De aller fleste medlemsbedriftene våre har nok å gjøre. Østlandet er på høygir, og vi ser at utviklingen er positiv, også på sørvestlandet, og det rekrutteres dessuten bra med lærlinger for tiden. Bransjen er likevel preget av prispress, understreker hun.

– Rundt de store byene er det betydelig innslag av arbeidslivskriminalitet, noe som berører alle fag, men heldigvis mindre for rørleggerfaget, enn for maler - tømrer - og murerfaget. Både NHO, BNL og Rørentreprenørene Norge er sterkt engasjert i arbeidet med å skapet et seriøst arbeidsliv, i tett dialog med myndighetene. Vi ser alt i alt positivt på 2017, sier Ilebekk Hansen avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle