Kalnes-elever fikk «ny» gravemaskin

 
Kalnes-elever fikk «ny» gravemaskinBildet: Konstituert fylkesdirektør for utdanning i Østfold fylkeskommune, Brynjar Rønningen, sto for overrekkelsen av den nye graveren til elever ved Kalnes videregående skole. (Foto: MEF)
Det vakte begeistring blant elever og lærere ved Kalnes videregående skole i Sarpsborg da de denne uka ble overrakt en 20 tonns Hitachi gravemaskin i gave fra Maskinentreprenørenes Forbund og Østfold Fylkeskommune.

Av Odd Borgestrand

Selv om maskinen har gått 5000 timer hos det lokale entreprenørfirmaet Brødrene Ødegård Maskindrift AS i Fredrikstad er den å betrakte som ny for skolebruk. Dette er en maskin med 3D maskinstyring og tiltrotator, utstyr ungdommene må få opplæring i før de blir lærlinger i anleggsfaget.

- Elevene får en helt annen opplæring med en maskin av denne typen, sier rektor Hanne Lorentsen på Kalnes videregående skole i en kommentar.

Spleiselag

Maskinen er innkjøpt i et spleiselag mellom MEF Østfold og Østfold fylkeskommune.

- Det er viktig at skole-elevene får opplæring i moderne og tidsriktig utstyr, slik at de kommer raskt inn i jobb, sier styremedlem i MEF Østfold og teknisk sjef i Park & Anlegg i Sarpsborg, Jack Valleraune.
Han mener dette er et godt eksempel på samarbeid mellom skole, fylkeskommune og bransjen, og får full støtte av Brynjar Rønningen, som er konstituert fylkesdirektør for utdanning i Østfold fylkeskommune.

Motiverer elevene

Administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund, Julie M. Brodtkorb, mener en slik gave kan motivere elevene til å bli dyktige maskinførere.

- Det kan ikke være slik at bransjen skal betale for alt utstyr i skolen, men vi kan bidra ved at vi senere får lærlinger som er bedre kvalifiserte enn om de får opplæringen på en maskinpark som ikke står i stil med markedet, sier hun.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår