Jotun-suksess til inspirasjon

 
Jotun-suksess til inspirasjonBildet: IFS-direktøren Darren Roos valgte å trekke fram suksesshistorien Jotun da han åpnet årets IFS verdenskongress i Boston med drøyt 1800 deltakere fra 50 land. Jotun-direktøren Morten Fon, kvitterte med at IFS-samarbeidet hadde vært til god støtte, men at den store takken skulle gå til Jotun-selskapets egne medarbeidere. Foto: Odd Borgestrand
IFS VERDENSKONFERANSE 2019: Under mottoet «For Utfordrerne» åpnet IFS sin verdenskongress i Boston USA i dag.

Av Odd Borgestrand
Boston, USA

Dette er tidenes største kongress i selskapets 36 årige historie med drøyt 1800 deltakere fra 50 land, og norske Jotun-gruppen fikk stor oppmerksomhet under åpningen av årets konferanse.

Jotungruppen har vært en del av IFS-familien de siste 20 årene, og har skapt et sterkt globalt merke ved å fokusere på kvalitet, merkevarestyring og standardiserte forretningsprosesser. IFS-applikasjonene har spilt en stor rolle. På mindre enn 13 måneder implementerte Jotun, Accenture og IFS de foreløpig siste applikasjonene.

Administrerende direktør i Jotun-gruppen, Morten Fon, var under verdenskonferansen raus i sin omtale av samarbeidet med IFS.
- Jotun har opplevd en betydelig økning i omsetningen etter at selskapet implementerte de siste applikasjonene, men uansett digitale hjelpemidler er det våre medarbeidere over hele verden som er hovedårsaken til vår suksess, sa Fon.

IFS, som har sitt utspring i Sverige, utvikler og leverer ulike forretningssystemer til kunder over hele verden. Dette er kunder som produserer og distribuerer produkter, vedlikeholder anleggsmidler og driver service-orienterte virksomheter. Kongressen i Boston skal først og fremst være et inspirasjonsmøte og et møtested for teknologi, IT-bransjen, innovatører og bedriftsledere.  I praksis betyr det tre dager med inspirasjon fra personer som gjør ting annerledes, og som er villig til å ta opp kampen for å komme enda et skritt videre i teknologiutviklingen.

Det store spørsmålet som gikk igjen under åpningsmøtet var da også dette: Hva stopper deg fra å gjøre en forskjell?

Det er tydelig at IFS trekker til seg både innovatører og gründere innenfor sine forretningsområder. Under verdenskonferansen i Atlanta i fjor var det 1200 deltakere, og i år er antallet altså økt med 50 prosent. Det viser også at det amerikanske markedet blir stadig viktigere. Det er nå tre år siden forrige konferanse i Europa, da Gøteborg var vertsby.

Konferansen kan lett framstå som et internasjonalt «halleluja-møte» i et konsern som bare det siste året har øket med 400 nye partnere og en omsetningsøkning på 25 prosent. Det betyr 10.000 kunder i 50 land og en omsetning som i år vil passere 7 milliarder kroner.

Dagens store nyhet var imidlertid IFS-overtakelsen av det globale programvareselskapet Astea International. Transaksjonen betyr at IFS øker sin kundeportefølje til 18.000 kunder og vil gjøre selskapet i stand til å betjene kunder i flere markeder, gjennom et bredere nettverk av de beste talentene og partnerne i bransjen. IFS har drevet betydelig organisk vekst av sin felttjenesteprogramvarevirksomhet, med lisensinntekter som ser ut til å øke med 20 prosent i 2019. Ved å kombinere med Astea vil IFS utvide sitt globale fotavtrykk. I 2020 forventer IFS at lisensinntektene for vil vokse med mer enn 40 prosent.

Jotungruppen har også vært gjennom et økonomisk eventyr de siste 20 årene. Selskapet har drevet et skreddersydd ERP-system i mer enn 20 år, hvor selskapet vokste fra å være en liten skandinavisk virksomhet til å bli et internasjonalt selskap. I 2002 begynte Jotun prosessen med å standardisere forretningsprogramvaren. Først tok selskapet et par år på å jobbe med en strategiprosess som blant annet definerte kravene til fremtidens løsning. Et av de viktigste kriteriene var at brukerne ville få sikker tilgang til informasjonen de trengte - når og hvor de måtte kreve den. Valg av ERP-system  har vært et strategisk verktøy for Jotun.

Prosessen med å velge en ERP-leverandør startet i mars 2003, da BPCS, Intentia, SAP, Oracle og IFS ble invitert til et første leverandørmøte. Ledelsen i Jotun hadde definert en rekke krav i forkant av møtet. For å bli valgt, må en leverandør være til stede i Skandinavia, ha kapasitet til å levere en global løsning og støtte Jotuns virksomhet over hele verden, ha en velprøvd løsning og gode referanser, være økonomisk stabil, tilby en bransjespesifikk løsning og fokusere på forskning og utvikling.

IFS ble ansett som det beste alternativet for de fleste av kriteriene. I tillegg ble IFS ansett for å være den mest kompetente leverandøren, med en kultur som samsvarte med Jotun. IFS Applications ble vurdert til å være den enkleste, mest intuitive løsningen, både for å lære og å bruke. Fon takket på en beskjeden måte for et langt og solid samarbeid under dagens første sesjon av IFS sin verdenskonferanse.

Det kan legges til at Jotun omsatte for nærmere 12,9 millioner kroner og et driftsresultat på nærmere 1,8 milliarder kroner i årets første måneder. Disse tallene representerer en betydelig økning sammenlignet med samme periode i fjor.

Byggfakta deltar under verdenskonferansen i Boston og kommer tilbake med fyldig reportasje i neste utgave av bladet.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår