Jotun leverer sterkt resultat

 
Jotun leverer sterkt resultatFoto: Jotun AS
Jotun omsatte for 6 804 millioner kroner og oppnådde et driftsresultat på 1 065 millioner i årets første fire måneder. Tertialet ble preget av den pågående koronapandemien.

Justert for positive valutaeffekter er salgsøkningen på én prosent. Dette skyldes salg til vedlikeholdsmarkedet for skip, hvor det til tross for pandemien fortsatt er høy aktivitet. Salg av industrimalinger ligger på omtrent samme nivå som fjoråret, mens segmentene for dekorative malinger og pulverlakker går tilbake, særlig i Midtøsten og Sørøst-Asia. Driftsresultatet er opp 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen forklares av positive valutaeffekter og bedrede marginer.

Preget av pandemien

Første tertial ble preget av koronapandemien, som for Jotuns del blant annet medførte at produksjonsanlegg i en rekke land midlertidig måtte stenge. Restriksjoner fra myndighetene har også ført til lavere aktivitet i en rekke viktige markeder.

- For Jotun har førsteprioritet vært å holde folk friske, og vi har innført en rekke tiltak for å begrense smitte på våre anlegg. Det har også vært viktig å holde produksjonen i gang, noe vi har lyktes med i alle land hvor vi ikke ble pålagt å stenge, sier konsernsjef Morten Fon, i en pressemelding.

Alle de berørte produksjonsanleggene har nå gjenopptatt produksjonen.

Fremtidsutsikter

- Vi forventer lavere salg i noe tid fremover som følge av koronapandemien. Fortsatt strenge smitteverntiltak fra myndighetene, i tillegg til økt økonomisk usikkerhet vil trolig dempe aktiviteten i flere av Jotuns viktige markeder, sier Fon.

Jotun har en solid finansiell posisjon, med høy egenkapital og god kontantstrøm. Det er også tatt grep for å sikre tilgang til økt likviditet ved behov.

- Jotuns strategi ligger fast. Vår forretningsmodell, med fire segmenter og et bredt geografisk fotavtrykk har vist seg å være robust over tid, og vi er trygge på at selskapet vil komme seg gjennom denne utfordrende perioden på en god måte, sier Fon.

 

Finansielle nøkkeltall (millioner kroner)

T12020

T1 2019

Endring

       

Driftsinntekter

6 804

6 245

+9 %

Driftsresultat

1 065

851

+25 %

Resultat før skatt

892

792

+13 %

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår