Jane Bordal er ny styreleder for buildingSMART Norge

 
Jane Bordal er ny styreleder for buildingSMART NorgeAlexander Brage Hansen og Jane Bordal. Foto: buildingSMART Norge
På buildingSMART Norges årsmøte torsdag 11. juni ble Jane Bordal fra Statens vegvesen valgt til ny styreleder. Hun overtar etter Øyvind Skarholt fra Byggtjeneste.

- Dette er et verv jeg virkelig ser fram til å inneha. Å være med å påvirke hvordan bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen implementerer åpne standarder og langsiktig digitalisering er en spennende utfordring som vil være med å forme framtiden, sier Jane Bordal.

- Jane er en utrolig sterk fagprofil som jeg gleder meg til å ha som nærmeste sparringspartner. Det er også på høy tid at buildingSMART Norge får en kvinnelig leder. Det er inspirerende i et år da vi endelig ser at det er flere jenter som søker seg til utdanninger i bygg og anlegg, sier Alexander Brage Hansen, daglig leder i buildingSMART Norge.

Øyvind Skarholt har vært styreleder siden 2018, og ble takket av med blomster etter han hadde fullført sin siste oppgave som var gjennomføring av årsmøtet. «Det har vært veldig givende å være med på å bygge buildingSMART Norge til å bli en viktig organisasjon for hele næringen. Jeg ser fram til å se hva det nye styret og administrasjonen sammen kan utrette,» sier Skarholt som nå går inn i organisasjonens valgkomité.

Aleksander Brage Hansen startet som daglig leder 1. mars. - Vi har den siste tiden kommet godt i gang med et strategiarbeid med mål om å løfte medlemmenes interesser og bransjens synlighet. Øyvind og jeg har kjenner hverandre fra ulike bransjeinitiativer og det har vært fint å ha han som sparringspartner nå i begynnelsen. Jane vil bringe inn nye perspektiver og kjenner organisasjonen godt fra sin rolle som nestleder, sier Hansen.

Strategiarbeidet kommer til å fortsette over sommeren og vil bli implementert utover høsten og vinteren. BAE-næringen er Norges største landbaserte næring og står for en vesentlig andel av transport og avfallsproduksjon. Å bidra til å effektivisere næringen er et viktig ledd i å oppnå regjeringens mål om redusert karbonavtrykk.

- buildingSMARTs medlemmer representerer spydspissen av kompetanse innen digitalisering nasjonalt og internasjonalt. De samarbeider om å utvikle utvekslingsformater, prosesser og metodikk som fører til en mer effektiv og bærekraftig bygg- og anleggsnæring. En viktig del av vår jobb fremover er å synligjøre viktigheten av dette arbeidet, sier styreleder Bordal.

- Fremover kommer vi til å jobbe mer fagpolitisk. Vi skal inn i ledergrupper, styremøter og kanskje bør vi forankre buildingSMARTs verdier på Stortinget også. Vårt strategiarbeid vil ta hensyn til dette, og vi gleder oss til å få iverksatt nye, viktige og synlige initiativer sammen med det nye styret og alle de engasjerte medlemmene våre, sier Alexander Brage Hansen.

Sekretariatet flytter i august inn i Næringslivets hus i Oslo, noe som vil føre med seg et enda bredere nettverk og nye muligheter. 

Det nye styret består av:
Styreleder   

Jane Bordal, Statens vegvesen 

Nestleder 

Osmund Skorge, Statsbygg 

Ordinære styremedlemmer 

Janne Aas-Jakobsen, Niras Norge AS 

Aleksander Bjaaland, Holte AS 

Arne Reinertsen, EA Smith AS 

Johannes Meyer-Myklestad, Advokatfirmaet Selmer AS 

Leif Øie, GK Inneklima AS 

Ramnath Falch Ambathy, Statnett 

Varamedlemmer 

Øivind Rooth DiBK, 1. varamedlem 

Kjetil Bakken-Engelsen, Link arkitektur AS/Arkitektbedriftene, 2. varamedlem 

Kjell Ivar Bakkmoen, Sykehusbygg/egen virksomhet, 3. varamedlem 

Eilif Hjelseth, NTNU, 4. varamedlem 
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår