Jamax med SINTEF-sertifisert stillas

 
Jamax med SINTEF-sertifisert stillasBildet: Fra venstre: Bjarte Bergtun, Anders Kvalvaag og Espen Aspenes
Sommeren 2016 kom det nye krav i Produsentforskriften om sertifisering av stillassystemer som omsettes i Norge. I oktober 2017 ble Jamax det første stillassystemet i Norge som oppnådde denne mer omfattende sertifiseringen.

Det siste elementet som er godkjent, er trappetårnene. Nå er alle komponenter godkjent, og hele stillasparken til Jamax er SINTEF-sertifisert.

– Dette gjør at vi er Norges eneste fullskala-sertifiserte stillas, sier Espen Aspenes, daglig leder i Jamax i en pressemelding.

Norsk industrieventyr

Siden oppstarten i 1987, har Jamax vært en suksesshistorie i norsk industrisammenheng. Med egenproduserte stillas fra fabrikken i Os utenfor Bergen, har selskapet vært i stand til å levere på kort tid, og være helt i front av utviklingen. Dette har gjort det lille Os-baserte firmaet til Norges største stillasleverandør. De var først ute med den forrige typegodkjenningsordningen, som ble innført i 1990, og er nå altså først ute med den nye, strengere sertifiseringen.

– Vi er stolte over å kunne levere et produkt som har holdt så høy standard, i så mange år, sier Aspenes.

Grundig testing

SINTEF, et av Norges mest anerkjente sertifiseringsorganer, har jobbet med Jamax-sertifikatet siden 2016/2017. Prøvingen består av mekanisk prøving, tegninger, beregninger og avansert modellering, der stillaset belastes på ulike måter og etter krav i produktstandarder. Stillassystemet prøves som helhet, delkonstruksjoner og komponenter.

Svært solid

Komponentene i Jamax stillassystem har vært gjennom en rekke tester, blant annet fullskalaprøving, fallsikringstester og droptester. For å si det litt teknisk; ut ifra beregnet dimensjonerende vertikallast har stillaset oppnådd nesten 10 ganger større last ved testing. I praksis betyr dette ganske enkelt at systemet tåler langt mer enn det er godkjent for.

– Vi vet at stillassystemene våre er svært solide, og det er selvsagt gledelig at testene bekrefter dette, sier Aspenes, som ønsker den nye forskriften om sertifisering velkommen.

– Vi ser på innstrammingen i regelverket og det nye kravet om oppfølging som svært positivt. Et løpende sertifiseringskrav vil gjøre livet surt for useriøse aktører, og dermed komme forbrukeren til gode, sier Aspenes avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår