Isola med godkjent dampsperre for kompakte tretak

 
Isola med godkjent dampsperre for kompakte tretakBildet: Leder av innovasjon i Isola, Jørgen Young har vært ansvarlig for utvikling av løsningen i tett samarbeid med SINTEF Community i Trondheim.
Isola har som første leverandør fått en SINTEF Teknisk Godkjenning for bruk av smart dampsperre i kompakte tretak.

- Produktet AiGuard Smart2 har bestått omfattende laboratorietester og oppnådd svært gode resultater gjennom praktisk bruk i flere pilotprosjekter, skriver Isola i en pressemelding.

Leder av innovasjon i Isola, Jørgen Young har vært ansvarlig for utvikling av løsningen i tett samarbeid med SINTEF Community i Trondheim.

Gjennom forskningsprogrammet Klima 2050 er løsningen benyttet i prosjektene Sveabakken 13, Boligblokk i Longyearbyen og ZEB Laboratoriet i Trondheim med henholdsvis Norgeshus, Statsbygg og NTNU/SINTF som piloteiere. 
I målsettingen for delprosjektet som har omhandlet «Klimarobuste, kompakte tretak med smart dampsperre» heter det; Kompakte tretak med smart dampsperre er en innovativ byggeteknisk løsning med stor interesse og aktualitet i markedet grunnet lave klimagassutslipp, kostnadseffektivitet og tradisjonell produksjon.

Forutsetningen for godkjenningen er at dampsperren benyttes i kompakte tretak som produseres som elementer eller moduler i fabrikk, og som omfattes av SINTEF Teknisk Godkjenning med bruks-områder og betingelser som beskrevet i godkjenningen.

Monteringen skal dermed skje under kontrollerte forhold når det gjelder fukt og temperatur samtidig som elementene eller modulene også skal være godkjente som komplette delkomponenter.
AirGuard Smart2 er basert på DuPonts Tyvek materialteknologi kombinert med en aktiv polymer coating som gjør at produktet har variabel vanndampmotstand avhengig av hvilken relative fuktighet og vanndamptrykk det til enhver tid er i og utenfor konstruksjonen.

I den tekniske godkjenningen for produktet inngår også blant annet kompakte flate tak, vegger med teglforblending som kan være utsatt for sommerkondens og innvendig isolerte yttervegger under terreng av mur eller betong som aktuelle bruksområder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår