Isola med eget analyseverktøy for EPD

 
Isola med eget analyseverktøy for EPDBildet: Bård Brustad (t.v.) og Trond Risberg
Isola har nylig investert i et nytt analyseverktøy for utvikling av miljødokumentasjon.

- Investeringen er en viktig del av vår bærekraftstrategi og gjør at vi selv kan generere spesifikke EPD’er, som tar for seg analysen hele veien fra vugge til grav verifisert av en tredjepart, forteller Trond Risberg, miljø- og dokumentasjonsansvarlig i Isola as, i en pressemelding.

Verktøyet ble tatt i bruk høsten 2020 og Isola har så langt fått frem EPD - dokumentasjon for flere av selskapets mest kjente takprodukter. Først ut var Mestertekk Kombi, ett-lags asfalttakbelegg som er et av Norges mest brukte på flate tak.

- Med det nye verktøyet kan vi analysere hele livsløpet til et produkt og dermed avdekke hvor vi bør legge inn innsats og fokus for å oppnå et enda bedre miljøresultat, sier Trond Risberg.

Isola, som er den eneste norske produsenten av asfalt takbelegg, er først på markedet med spesifikk EPD - dokumentasjon for denne kategorien takprodukter.

- Produktet Mestertekk Kombi kommer meget godt ut i analyse fra vugge til port og gir her et gunstig miljøfotavtrykk sammenlignet med generiske EPD’er for asfalt takbelegg og andre takbelegg generelt, forklarer produktsjef Bård Brustad.

Sammen med Trond Risberg gjør Brustad vurderinger av analysene som danner grunnlag for EPD- dokumentasjonen.
- Dette med bakgrunn i materialsammensetning, fremstillingsprosess og ikke minst norsk kortreist produksjon. Ved produksjonsanlegget i Porsgrunn har vi tilgang til grønn strøm og opererer i et marked med korte transportavstander. Det slår positivt ut i regnskapet, forteller Brustad.

Øvrige produkter som det er utarbeidet spesifikk EPD - dokumentasjon for er Isola Kraftunderlag og Isola Sveiseoverlag som danner grunnlag for Isola to-lags takbelegg.

- Med det nye analyseverktøyet står vi godt rustet til å både dokumentere eksisterende og utvikle nye bærekraftige og miljøvennlige produkter for fremtiden, avslutter en engasjert Risberg.   

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår