Inviterer til ny konkurranse om tunnelprosjekt

 
Inviterer til ny konkurranse om tunnelprosjektBildet: Vadfosstunnelen ligger langs fylkesvei 38 i Kragerø kommune i Telemark. Tunnelen er 680 meter lang. Foto: Vestfold og Telemark fylkeskommune
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestfold og Telemark fylkeskommune søker for andre gang totalentreprenør til oppgradering av Vadfoss- og Kragerøtunnelene.

Av Bjørn Laberg

Vadfoss-og Kragerøtunnelene skal oppgraderes for å tilfredsstille minimum sikkerhetskrav på fylkesvegnettet.

Alle tunneler over 500 meter skal rehabiliteres og oppgraderes slik at de tilfredsstiller sikkerhetsforskrift satt av EU.  I 2019 ble arbeidet med Porsgrunnstunnelen midt i Porsgrunn sentrum ferdig, nå er turen kommet til de to tunnelene på fv. 38 i Kragerø. De to tunnelene er henholdsvis 680 og 535 meter lange.

For begge tunneler skal det gjøres følgende hovedtiltak:

• Oppgradering av El-anlegget SRO - systemet/tavler i tunnelene med bygging av et nytt teknisk bygg, montering av nye nødkiosker, bommer og rødblink, etablering av ledelys, forsiktig graving og legging av kabler.

For Kragerøtunnelen:

• Nodig løsning for reparasjon av overvannsystemet i Kragerøtunnelen, samt bygging av nytt rom for nødkiosk. Det skal også bygges et tilbygg på eksisterende teknisk bygg på nordsiden av Kragerøtunnelen.

Dette prosjektet har vært lyst ut tidligere i år, men konkurransen ble avlyst. Det er gjort noen endringer siden forrige utlysing. Tiltakshavers opprinnelige kostnadsoverslag i konkurransen som tidligere var kunngjort, og som ble avlyst, var på 22,2 millioner kroner. Siden tiltakshaver nå har valgt å ta inn en opsjon på SRO- programmering, er kostnadsoverslaget i denne konkurransen satt til 22,5 millioner kroner.

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Vestfold og Telemark Fylkeskommune

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår