Inviterer til konkurranse om ny Skavanger skole

 
Inviterer til konkurranse om ny Skavanger skoleBildet: Skavanger skole (bygd i 1975) skal rives og erstattes med moderne skolebygg i plusshusstandard. Foto: Thomas Bjørndahl
AKTUELLE PROSJEKTER: I Kongsberg kommune skal det bygges ny Skavanger skole. Kommunen utlyser nå konkurranse om totalentreprisekontrakt, med samspill.

Av Bjørn Laberg

Kongsberg Kommunale Eiendom KF skal rive eksisterende Skavanger skole, satt opp i 1975, og bygge et nytt skolebygg som ivaretar befolkningsveksten i området.

Det vil bli prosjektert for en kapasitet på 1,5 paralleller for 1. – 7. klasse, med mulighet for utvidelse til 2 paralleller. Det eksisterende skolebygget benyttes i byggeperioden, før dette rives. Bygget planlegges med en levetid på 60 år.

Nytt skolebygg er planlagt med et areal på ca. 4 500 kvm. Prosjektet skal sertifiseres gjennom BREEAM-NOR, og tar sikte på å oppnå graden «Very Good». I tillegg til at det skal prosjekteres for plusshusstandard. Det prosjekteres for bruk av massivt-tre i konstruksjonen.

Eksisterende gymnastikk- og svømmehall skal inntil videre beholdes. Ny 7-er kunstgressbane skal etableres der eksisterende skolebygg står. Skolens uteområde vil bli definert som nærmiljøanlegg og skal utformes i nært samarbeid med kultur- og velferdstjenesten i kommunen.

Som følge av byggeskikk på 1970-tallet med bruk av blant annet PCB, tungmetaller og andre miljøgifter, anses det som sannsynlig at det kan forekomme forurensning i massene på eiendommen.

Tilbudsfrist: 1. juli 2019

(Kilde: Byggenorge / Byggfakta Live / Doffin)

FAKTA:

Fylke: Buskerud

Kommune: Kongsberg

Tiltakshaver: Kongsberg Kommune Eiendom KF

Prosjektledelse: Prodecon

Prosjekteringsgruppe: Rambøll, GASA, FESTE, DMR Miljø og Geoteknikk, ÅF Engineering

Miljøansvarlig, regulerings- og prosjekteringsfase: Rambøll Miljø og helse

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår