Inviterer til kåring av "Årets norske skolebygg 2018"

 
Inviterer til kåring av Årets norske skolebygg 2018Et av de nominerte skolebyggene i år er Brynseng barneskole. Den sto ferdig til skolestart 2017 og er realisert av Undervisningsbygg Oslo KF på bestilling fra Utdanningsetaten i Oslo Kommune. HRTB AS Arkitekter har vært ansvarlig arkitekt for reguleringsplan, forprosjekt og byggeprosjekt.
Bli med på kåringen på konferansen om bygging av fremtidens skole den 18. april i Oslo.

Mange spennende skoler og læringsmiljøer har blitt bygd og gjenoppbygd rundt om i landet i de siste årene. I år er det nominert fem prosjekter til konkurransen "Årets skolebygg".

Et spennende nybygg

Kriteriet som er satt opp for deltakelsen har vært at prosjektet skal være ferdig i løpet av skoleåret 2017/2018. Bygget skal ha et areal på min. 400 m2 og være oppført i Norge. Det kan både være et spennende nybygg, et ombygnings-, innrednings- eller renoveringsprosjekt - og at prosjektene kan være alle typer av undervisningsbygg, samt ungdomsskoler og videregående skoler.

Kåringen skjer på konferansen "Bygging av fremtidens skole" den 18. april i Oslo, som blir arrangert av Nohrcon.

Brynseng skole nominert

Én av de nominerte i år er Brynseng barneskole, som sto ferdig til skolestart 2017. Det er realisert av Undervisningsbygg Oslo KF, på bestilling fra Utdanningsetaten i Oslo Kommune. HRTB AS Arkitekter har vært ansvarlig arkitekt for reguleringsplan, forprosjekt og byggeprosjekt. Tomten ligger på et platå ved Brynseng T-bane stasjon, og er omgitt av boligbebyggelse, kontorbygg og naturområde mot Alnaelven. 

Brukte canadisk sedertre

Siste år vant Bø skole i Hå kommune. Den sto ferdig til skolestart høst 2016 og kan huse opp til 550 elever, hvorav ca. 20 er på ATO avdelingen (spesialavdeling). Skolen har og en flerbrukshall og er designet som en korsplan hvor skolens “hjerte” ligger i skjæringspunktet mellom de ulike fløyene. Fasaden er kledd med cirka 4 500 m2 canadisk sedertre fra Moelven Wood Prosjekt AS. Den nye Bø barneskolen i Hå kommune på Jæren vant prisen foran fire andre skoler.

- Juryen fremhevet blant annet spennende kombinasjoner av materialer, gode uteområder og at det er tenkt i forskjellige romligheter som kan understøtte forskjellige organiseringer, fortalte produktsjef Winfried Schaal i Moelven Wood Prosjekt AS i fjor.

Fem prosjekter nominert til konkurransen «Årets skolebygg» i år:

•         Brynseng skole, Oslo kommune

•         Justvik skole, Kristiansand kommune

•         Smøla barne- og ungdomsskole, Smøla kommune

•         Spetalen skole, Råde kommune

•         Vågsøy ungdomsskole, Vågsøy kommune

 

Alle innkomne forslag har vært behandlet av en jury bestående av både eksperter og brukere.

De nominerte forslagene er nå satt til avstemning frem til mandag den 16. april kl. 12, og du kan avgi din stemme ved å trykke på denne lenken – her er også mer informasjon om prosjektene.

Prisen deles ut på Nohrcons konferanse den 18. april 2018 i Oslo: "Bygging av fremtidens skole 2018"

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår