Investerer én milliard i «Framtidens fabrikk» i Østerrike

 
Investerer én milliard i «Framtidens fabrikk» i ØsterrikeABB bygger et innovasjons- og opplæringssenter i Østerrike. ABB investerer drøyt elleve milliarder kroner i forskning og utvikling årlig og har rundt 30 000 forskere og applikasjonsingeniører.
ABB investerer én milliard i et globalt innovasjons- og opplæringssenter. ABBs største organiske investering innen industriell automatisering gjøres ved B&R i Østerrike, som selskapet overtok i fjor.

ABBs største organiske investering innen industriell automatisering gjøres ved B&R (Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik GmbH), som selskapet overtok i fjor.

 - Dette former ABBs lederposisjon innen maskinstyring, skriver ABB i en pressemelding.

Vil skape 1000 arbeidsplasser

Investeringen er den største organiske investeringen innen industriell automatisering i ABBs mer enn 130 års historie og legger grunnlaget for rundt 1000 nye jobber i Østerrike.

Senteret vil utvikle teknologier for «fremtidens fabrikk» basert på ABB AbilityTM, hvor produksjonen skjer autonomt med smarte og skytilkoblede maskiner og roboter. Med denne investeringen leverer ABB på sin Next Level-strategi, hvor innovasjon er en nøkkeldriver for lønnsom vekst. Selskapet investerer drøyt elleve milliarder kroner (1,4 milliarder USD) i forskning og utvikling årlig og har rundt 30 000 forskere og applikasjonsingeniører. B&R har over 1000 forskere og applikasjonsutviklere.

Skal og drive opplæring

Senteret vil være på 35 000 kvadratmeter. I tillegg til ultramoderne forsknings- og utviklingslaboratorier for utvikling og testing av nye automatiseringsteknologier fra industrielle styringssystemer til maskinlæring og kunstig intelligens, blir det også et automatiseringsakademi for opplæring av kunder, partnere og ansatte i disse teknologiene. ABB overtok B&R i juli 2017, den gang den største uavhengige leverandøren av produkt- og programvarebaserte løsninger med åpen arkitektur for maskinstyring. I dag er B&R integrert i ABBs divisjon Industrial Automation som forretningsenheten Machine & Factory Automation.

ABB overtok B&R i juli 2017, den gang den største uavhengige leverandøren av produkt- og programvarebaserte løsninger med åpen arkitektur for maskinstyring. I dag er B&R integrert i ABBs divisjon Industrial Automation som forretningsenheten Machine & Factory Automation. Med den kombinerte porteføljen skriver ABB at de er den eneste leverandøren av industriell automatisering som tilbyr hele spekteret av teknologi og programvareløsninger for måling, styring, pådrag (av ventiler), roboter, elektrifisering og digitalisering.

- B&R har hatt en glimrende start i ABB og har overgått våre forventninger. Vi er i rute for å oppnå vårt mål om inntekter på over én milliard dollar (ca. åtte milliarder kroner) i nær fremtid, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

- Med vår investering på 100 millioner dollar styrker vi denne dynamikken og pilarene for suksesshistorien: innovasjon og mennesker. I tillegg til den nye kapasiteten for forskning og utvikling vil investeringen også utvide B&Rs automatiseringsakademi, som tilbyr kunder, partnere og ansatte globalt unike opplæringsprogrammer.

 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår