Investerer 130 milliarder i undervisningssektoren

 
Investerer 130 milliarder i undervisningssektorenFoto: Getty Images
Totalt skal det investeres 130 milliarder kroner i undervisningssektoren de neste årene i følge en ny rapport fra Byggfakta.

Rapporten viser at 42 milliarder kroner skal investeres i 2019 og at totalt 118 milliarder kroner skal investeres de neste 5 årene. Tallene er hentet fra Byggfakta live databasen og rapporten bygger på informasjon om totalt 542 nybyggprosjekter, 223 tilbygg prosjekter og 329 rehabiliteringsprosjekter. Gjennomsnittsprosjektet er på kr. 108 millioner kroner.

- Erfaringen vår viser at vi har størst dekningsprosent for prosjekter som skal bygges det nærmeste året, så det kommer helt sikkert flere byggeprosjekter til fremover, forteller Pål Engeseth i Byggfakta.

Akershus og Hordaland størst
Rapporten inneholder både de største prosjektene og hvor det skal investeres mest og minst de neste årene. For Akershus skal det de neste årene investeres nær 24 milliarder kroner i bygg innen undervisning, som gir et snitt på over kr. 38.000 pr innbygger. Hordaland ligger rett bak ifølge tabellen.

Innlandet med minst investeringsvilje
I Hedmark og Oppland er det tilsynelatende liten investeringsvilje de kommende årene. Totalt skal det investeres om lag 4 milliarder kroner i de neste årene i innlandet (Hedmark og Oppland) Dette gir en investering pr innbygger på om lag kr. 10.000 de neste årene i kjente prosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår