Investerer 100 milliarder i helse

 
Investerer 100 milliarder i helseFoto: Getty Images
Totalt skal det investeres nær 100 milliarder kroner i bygg innen helsesektoren de neste årene i følge en ny rapport fra Byggfakta.

Rapporten viser at drøye 32 milliarder kroner skal investeres allerede i 2019 og at totalt 85,5 milliarder kroner skal investeres de neste 5 årene. Siden det også er noen prosjekter som ligger lenger ut i tid, er de totale planene på 97,9 milliarder kroner. Tallene er hentet fra Byggfakta Live databasen og rapporten bygger på informasjon om totalt 266 prosjekter. Gjennomsnittsprosjektet er på kr. 502 millioner kroner.

- Sykehus er store prosjekter og de har vi nok god kontroll på, men erfaringen vår viser at vi kommer til å få en del tilbygg og rehabiliteringsprosjekter samt mindre nybygg prosjekter som skal bygges også de nærmeste året, så det kommer helt sikkert flere byggeprosjekter til fremover, sier Pål Engeseth i Byggfakta i en kommentar.

Hedmark og Buskerud størst
Rapporten inneholder både de største prosjektene og hvor det skal investeres mest og minst de neste årene. For Hedmark skal det de neste årene investeres nær 20 milliarder kroner i bygg innen helse, noe som i stor grad kan tilskrives byggingen av nye Innlandet sykehus. Dette gir et snitt på over kr. 49.000,- pr innbygger for Hedmark. Buskerud ligger rett bak ifølge tabellen med kr. 45.000,- pr innbygger grunnet det nye sykehuset i Drammen.

Aust-Agder minst investeringsvilje
I Aust-agder er det tilsynelatende liten investeringsvilje de kommende årene. Totalt skal det investeres om lag 166 millioner kroner i de neste årene i fylket Dette gir en investering pr innbygger på om lag kr. 1.400,- de neste årene i kjente prosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår