Intersolarpris til Solcellespesialisten

 
Intersolarpris til SolcellespesialistenBildet: Powerhouse Brattørkaia. Solcellene på taket er produsert av Sunpower, mens solcellemodulene på veggene er spesialdesignet av Solcellespesialisten.
Prosjektet Powerhouse Brattørkaia vant nylig Intersolar The Smarter E Award 2020, i kategorien «Outstanding projects».

Powerhouse Brattørkaia ble tildelt prisen 30. juni for det unike solcelleanlegget på tak og fasade – som er levert av Solcellespesialisten.

– Det er utrolig gøy at et solcelleprosjekt i Norge klarer å bli anerkjent internasjonalt blant mange tusen årlige prosjekter, sier gründer og daglig leder i Solcellespesialisten, Carl Christian Strømberg, i en pressemelding.

Sterkt lag av leverandører

Powerhouse Brattøra hadde Entra ASA byggherre, Snøhetta som arkitekt, Skanska som totalentreprenør og Solcellespesialisten som leverandør av solcellene. Solcellene på taket er produsert av Sunpower, mens solcellemodulene på veggene er spesialdesignet av Solcellespesialisten. Helene Tømmerbakke har vært prosjektleder for solcelleanlegget på Powerhouse Brattørkaia i Trondheim.

– Erfaringene fra dette prosjektet bidro til at Solcellespesialisten i disse dager etablerer sin egen solcellefabrikk for bygningsintegrerte solceller i Elverum, sammen med tre partnere, forteller Strømberg.

En rekke av Solenergiklyngens medlemmer var delaktige med underleveranser i prosjektet. Multiconsult var rådgivere for solcelleanlegget i skisseprosjektet og byggherrerådgiver for tredjepartskontroll. Innos var rådgivere for Skanska i detaljfasen og Asplan Viak var rådgivere i gjennomføringsfasen. Norsun var leverandør av wafere med rekordlavt CO2-fotavtrykk til SunPower.

- Ekstremt effektiv

I nominasjonen ble Powerhouse Brattørkaia presentert som verdens nordligste bygningen i sitt slag:

«Ikke bare er den visuelt tiltalende takket være smart integrering av solcelleteknologi i arkitekturen, den er også ekstremt effektiv. Bygningen produserer mer elektrisk energi enn den bruker, og leverer overskuddet til nabobygninger, elbusser, elbiler og til fergekaia gjennom et mikrogrid. Selv om bygningen bare har fire timer med sollys om vinteren, produserer det store integrerte solkraftsystemet et overskudd av energi gjennom året. Powerhouse Brattørkaia er et perfekt eksempel på bygningsintegrert PV og et arkitektonisk mesterverk, spesialdesignet for optimal solutnyttelse.»

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår